Gå til sidens hovedinnhold

Nye drivere til Kinokaféen søkes

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter at Gaustablikk sa opp avtalen om å drive Kinokaféen i Rjukanhuset, søkes det nå om nye drivere og nytt driverkonsept i det signifikante Verdensarvbygget.

RA omtalte at Gaustablikk har sagt opp avtalen om å leie og drive Kinokaféen, Rjukans mest tradisjonsrike spisested med historie tilbake til 1930. Gaustablikk har drevet sommerkafé mellom juni og 1. september, dvs. på sommeren, mens de har hatt disposisjonsrett når det har vært arrangementer i Rjukanhuset og Kinokaféen resten av året. Det skal ha vært en suksess, men nå velger Gaustablikk å konsentrere satsingene sine på fjellet.

Nye muligheter
Det er Tinn kommune som eier Rjukanhuset og tilhørende Kinokaféen, og det har vært turbulent i mange år med mange drivere og konsepter. Konseptet som nå er sagt opp, er faktisk det lengstværende av dem de siste årene. Men nå er det klart for ny løsning.
Tinn kommune søker nå om nye drivere og konsepter for Kinokaféen som kan starte til årets turistsesong i juni. Sommeren vil være en vesentlig del av driftgrunnlaget for kaféen. Samtidig er det klart at det vil være føringer for bruken av kaféen som må tilsvare med ønsket om å gjøre Rjukanhuset mer åpent som møteplass utenom sommersesongen - nå behovet er minst.

Sees i sammenheng
I siste kommnestyre bekreftet rådmann Rune Engehult i sin orientering for politikerne at det vil bli tatt hensyn til dette.
- Kinokaféen er annonsert for nye drivere, og det er klart at driverkonseptet vil bli sett i sammenheng med bruken av kinokaféen som møteplass utenom turistsesongen, sa Engehult da.
Et driverkonsept kan da både innebære helårsdrift i tilknytning til kafeen som åpner for kaféen også som møteplass og arrangementer tilknyttet dette, og som spisested om sommeren, eller bare som et spisested i høysesong, og der lokalene er disponible for en møteplass utenom høysesongen. Hva dette blir avhenger både av de evt. søkerne og hva man ønsker å lage Møteplassen til å bli i Kinokaféens lokaler. Det er nok behov for både sommerrestaurant og for en møteplass sentralt i byen.