Nye testkriterier iverksatt. Nå kan disse personene teste seg for viruset

Nye testkriterier: Her foregå rkoronatesting ved Nordlandssykehuset i Bodø, og nå er en ny gruppe personer lagt til den prioriterte listen over hvem som skal testes for viruset.

Nye testkriterier: Her foregå rkoronatesting ved Nordlandssykehuset i Bodø, og nå er en ny gruppe personer lagt til den prioriterte listen over hvem som skal testes for viruset.

Nå som tiltakene lettes mer opp innføres det nye testkriterier for hvem som skal testes for koronaviruset.

DEL

(Avisa Nordland) Det skjer blant annet ved å teste mistenkte tilfeller av Covid-19 slik at smittesporing og tiltak kan iverksettes ved behov.

Sjekk den prioriterte listen over personer som skal testes for koronaviruset lenger ned i saken.

Barn og ansatte

Nå som barnehagene og enkelte klassetrinn gradvis har og skal åpne opp igjen, er det viktig å sikre at dette gjøres på en forsvarlig måte understreker Folkehelseinstituttet.

− Barn, elever og ansatte i gjenåpnet barnehage, skole og skolefritidsordning er derfor lagt til på listen over grupper som prioriteres for testing, sier avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet.

− Det er imidlertid viktig å påpeke at gruppene med størst risiko for alvorlig sykdom og deres hjelpere, særlig de eldste med underliggende sykdom, fremdeles har høyest prioritet for testing, legger hun til.

Klar prioritering

Folkehelseinstituttet tilrår at det utføres test for koronavirus (SARS-CoV2) av følgende seks grupper i prioritert rekkefølge.

Personer med akutt luftveisinfeksjon med feber, hoste eller tungpustethet, eller personer som lege mistenker har koronaviruset og som er:

  1. Pasient med behov for innleggelse.
  2. Pasient/beboer i sykehjem eller annen helseinstitusjon.
  3. Ansatt i helsetjenesten med pasientnært arbeid.
  4. Person over 65 år, eller voksen med alvorlig eller dårlig regulert sykdom.
  5. Person i karantene på grunn av nærkontakt til et bekreftet tilfelle av Covid-19, eller etter reise.
  6. Ansatt, barn eller elev i gjenåpnet barnehage, skole eller skolefritidsordning

− Selv om koronaviruset ikke er en farlig sykdom for barn er det viktig at barn og ansatte i barnehage og skole er hjemme ved sykdom, til minst ett døgn etter at de er blitt helt friske, sier Line Vold.

− Dersom symptomene gir mistanke om koronavirus, bør lege kontaktes og testing vurderes, sier hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken