Mistanken om pyroman forsterkes

Artikkelen er over 1 år gammel

Brannen ved Ramsvik i Sauherad i kveld forsterker mistanken om at det går en pyroman løs i Notodden og Sauherad.

DEL

(Telen) – Siden snøsmeltinga har vi hatt 6–7 branner. En garasje og en «utrangert» hytte ved Dalsvatn og flere andre småbranner har vi hatt i et område som vanligvis ikke har mange branner, sier Aslak Gilde i brannkorpset i Midt-Telemark.

Brannen mellom Nautesund og Sauherad kirke oppsto i bratt fjellterreng i skrinn skog 150 meter fra RV 360. Brannen fikk ikke skikkelig tak og døde nesten av seg selv. Mannskapene sto for etterslukning i lia. Brannårsaken er like ukjent som ved de andre brannene. Dagen før oppsto det brann like ved den samme veien i Tinnegrend, samt at det også var en garasje ved Gransheradvegen i Lidalen som brant opp. Om ikke det var nok, oppsto det krattbrann ved Ormemyr.

– Vi ønsker tips fra alle som kan ha noe å fortelle oss knyttet til de siste dagenes branner og brannene i regionen siden påske, sier Bjørn Flåta ved politiet på Notodden. Felles for alle brannene er at de oppstår like ved vei og det styrker mistanken om at det kan være en pyroman på ferde i regionen.

Artikkeltags