Brant bråta – ga blaffen i nabo

ALVORLIG: Stig Selbo anser brenningen som alvorlig og det innleveres anmeldelse for brudd på brannloven og forurensningsloven.

ALVORLIG: Stig Selbo anser brenningen som alvorlig og det innleveres anmeldelse for brudd på brannloven og forurensningsloven.

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si om slik opptreden. Bota er fortjent.

DEL

Bålet slukket og politiet på plass i Gransherad: (Telen) Det sier brannsjef Stig Selbo etter at en person ble tatt for å brenne bråta på Limoen rett utenfor Gransherad i retning Tinnoset.

Ville ikke høre

– En nabo hadde bedt vedkommende om å slokke, men dette etterkom kom han ikke og han bare fyrte på videre. det handlet ikke om et kosebål, men brenning av bråta, sier Stig Selbo.

Mannskapene fra vakta har nå kommet fram og bålet er slukket. Mannskapene venter nå på politiet som kommer til stedet. vedkommende vil etter all sannsynlighet få en klekkelig bot.

– Jeg vet ikke hva politiet gjør, men i mine øyne må vi nå bare svare slik uforstand med sviende bøter. Brannfaren er ekstremt stor og dette kan setter verdier og i verste fall liv på spill, sier Selbo.

To anmeldelser

– Han vil få to anmeldelser i en. For det første brannloven og så forurensningsloven. I våre lokale vedtekter er det forbud mot bråtebrann. Det skal leveres på Goasholt og det er gratis, sier Selbo.

– Igjen vil jeg takke folk som varsler om slikt som dette. Vi rykker umiddelbart rundt og er på vakt 24-7, sier brannsjefen – oppgitt og rystet over at noen kan få seg til å fyre bråta når forholdene er slik i skog og mar.

Artikkeltags