Har du sett denne mannen?

SAVNET PERSON: Håkon Olsen (76) er 180 cm høy, slank og med mørkegrått hår og blå øyne.

SAVNET PERSON: Håkon Olsen (76) er 180 cm høy, slank og med mørkegrått hår og blå øyne. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Demente Håkon Olsen (76) forsvant fra Madserudhjemmet 28. juli. Kan det være ham som er observert i Tuddal?

DEL

(Telen) – Vi har ingen holdepunkter for at Olsen er i Tuddal, men man skal aldri si aldri. Vi tar uansett imot alt vi får av tips om den savnede, sier avsnittsleder for Saknetavsnittet hos Politiet i Oslo, Anders Lunnan Oksvold, til Telen.

Fredag for to uker siden skal en mann som likner Olsen og med en noe uvanlig oppførsel ha blitt observert ved Finnvollen seter i Bondal. Mannen skal ha vært svært lettkledd og heller ikke hatt med seg noe særlig annet. Han skal ha sittet på en stein, og løpt til skogs da noen prøvde ta kontakt med ham. I det siste har det vært innbrudd i hytter i området, hvor det kun er stjålet mat. Det ska også ha vært et par andre litt spesielle hendelser ved hytter. Natt til sist lørdag skal noen ha sett en kar langs veien ved Heddersvatn på Råen. Vedkommende skal ha løpt vekk fra veien da det kom biler.

Det har gått lang tid

– Det er tre uker siden Olsen forsvant fra sykehjemmet i Oslo. Det er snakk om en dement person som verken hadde penger eller noe annet med seg. Jeg tror det ville vært veldig vanskelig for ham å komme seg til Tuddal, men man vet aldri, sier etterforskingsleder Oksvold. Han har fått tips fra hele landet i saken etter at det ble publisert bilde av den savnede. Det skal blant annet ha kommet tips om ham fra Porsgrunns-kanten i tillegg til Tuddal.

Olsen (76) er cirka 180 cm høy, slank, har mørkegrått hår og blå øyne. Han er sprek, kan framstå som forvirret, og går raskt.

En fysisk sprek mann

Etter at Olsen ble meldt savnet natt til 28. juli ble det gjort omfattende søk rundt sykehjemmet. Omtrent samtidig fikk politiet også tips fra folk som hadde møtt en desorientert mann på gangveien mot Smestaddammen i Oslo. Dette passe bra, men førte ikke til at Olsen ble funnet. Senere kom det flere tips, også fra andre siden av Oslo. De siste søkene ble gjort i Losby i Østmarka, hvor også frivillige hundegrupper har deltatt.

Sønnen Magnus Olsen uttaler til NRK Østlandssendingen 4. august at faren har syklet i marka i 30 år, er sprek, men at demenssykdommen gjør at han sliter med å orientere seg.

Artikkeltags