Levende musikk i 17.maitoget

MED GLAD-NYHET: Inger Marie Nymoen, Tina Ofstad Pettersen, Runar Espeland, Pål Lauluten, Janne C. Larsen og Helene Gunleiksrud Fusche, orienterte om endringer i 17.mai-opplegget i år. Foto: Asbjørn S. Torgersen

MED GLAD-NYHET: Inger Marie Nymoen, Tina Ofstad Pettersen, Runar Espeland, Pål Lauluten, Janne C. Larsen og Helene Gunleiksrud Fusche, orienterte om endringer i 17.mai-opplegget i år. Foto: Asbjørn S. Torgersen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Nå er det slutt på musikk fra stereoanlegg i 17.mai-toget i Austbygde.

DEL

Rjukan Janitsjarorkester skal spille i 17. maitoget som går i Tinn Austbygd. En nyhet som helt sikkert kommer til å glede alle som skal delta i det store toget som er sammensatt av elever fra de fire skolekretsene i Tessungdalen, Haukås Lurås, Atrå og Tinn Austbygd.

- Det medfører at selve 17-maitoget kommer til å gå noe senere enn det som har vært vanlig, forklarer lederen for 17. maikomiteen, Tina Ofstad Pettersen. Hun oppfordrer folket til å lese tidsplanen for årets tog, når den blir formidlet både her og der.

Hun og representanter for de tre andre skolekretsene var mandag kveld samlet for å gå gjennom programmet og tidsskjemaet for det som skal skje på nasjonaldagen.

- 17.maitoget kommer til å gå fra Dølehalle klokka 12:30. Det er cirka en time senere enn det vi alle har vært vant til. Grunnen til dette er at vi har klart å få Rjukan Janitsjarorkester til å spille i toget i år, forklarer Ofstad Pettersen, som bemerker at stereoanlegget på den lille lastebilen har gjort en grei jobb tidligere.

- Ingen tvil om det. Men «levende musikk» fra et flott orkester blir knallbra. Gleder meg til å se ansiktene på alle de eldre når janitsjaren svinger inn på Tinn Helsetun med en feiende marsj, legger Inger Marie Nymoen til.

Felles tog

I flere år har skolekretsene fra Tessungdalen, Haukås Lurås, Tinn Austbygd og Atrå gått i felles tog i Tinn Austbygd.

- Mener at vi startet opp med felles tog i 2011. Det har vært fint å ha dette felles. Det ønsker vi at skal fortsette. Kanskje det hadde vært en ide om også de i Hovin ble invitert til å være med i dette fellestoget, sa Runar Espeland nærmest høytenkende.

- Jeg påtar meg oppgaven med å ringe skolen i Hovin å invitere også dem, sier Tina Ofstad Pettersen, som mente at det ville styrke samholdet i bygdene.

Om dette er i seneste laget for årets tog gjenstår å se. Men det må vel sies at ide og tanke var altoverskyggende positiv, skal en tolke reaksjonen fra alle de fire representantene som var på mandagens kveldsmøte.

Felles tale

- I år blir det også en annen nyhet denne dagen. Det er nemlig at årets tale vil bli holdt av elever i syvende klasse fra to skoler. Nemlig fra Montessori-skolen og fra Atrå barne- og ungdomsskole, forteller Pål Lauluten. Også han en av dem som sitter i årets 17.mai-komite.

- Men når toget er ferdig drar alle til sine respektive kretser og feirer på vanlig måte med leker og suppe kokt på hemmelig oppskrift, forklarer Janne C. Larsen fra Haukås Lurås krets.

- Hos oss i Tessungdalen er det finbrød som gjelder når vi er samlet denne dagen, skyter Helene Gunleiksrud Fusche inn.

- Men det viktigste vi ønsker å informer om, er at barnetoget går en time senere enn vanlig. Og at alle de lokale arrangementene i de fire kretsene blir tilsvarende forskjøvet. Hva gjør man ikke når vi har vært så heldige å få Rjukan Janitsjarorkester til å spille denne dagen til erstatning for et stereoanlegg på planet til en pickup, slår Tina Ofstad Pettersen fast.

Artikkeltags