Høstens høydepunkt i Austbygde

Moro med marked:  Lørdag er det Haustmarknad i bygda igjen. Åsne Tverberg Fossheim og Tove Bråthen venter storinnrykk av folk.

Moro med marked: Lørdag er det Haustmarknad i bygda igjen. Åsne Tverberg Fossheim og Tove Bråthen venter storinnrykk av folk.

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag blir det liv og røre i Austbygde. Haustmarknaden trekker garantert folk. I år kan de også beundre bunader i den gamle Essostasjonen i sentrum.

DEL

Kortreist og godt er stikkord for markedet. Her kan du få kjøpt alt fra lefser og geitost til fisk frukt og grønt ute foran Dølehalle. Der har 16 utstillere parkert bodene sine. Inne holder håndverkerne til, og attpå handelen blir det dans ved Foreldrealvene.

– Vi har leid ut alle bodene våre, så det er helt fullt. Det er noen nye utstillere i år, Karianne Ørnes kommer med design fra by Sanden og Selstali med smør og ferskost. De fleste selgerne er lokale, bortsett fra Lindheim frukt fra Gvarv, forteller Tove Bråthen og Åsne Tverberg Fossheim, marknadsansvarlige i Austbygde Utviklingslag.

De oppfordrer besøkende ta seg en tur innom bensinstasjonen.

-Der har Lure historielag utstilling av bunader og salg av bøker. Det kommer til å sitte damer der og demonstrere skjortesøm og bunadssøm. Det er et spennende nytt innslag, mener arrangørene. Spenning og akrobatikk kan det også bli på markedsplassen.

– Det er folk med i laget som er gode til å skate, så vi setter opp en liten skaterampe så folk kan få prøve seg. Det kan jo bli artig. Og så må vi ikke glemme barnas marked hvor barn kan selge lekene sine og kjøpe av andre. Det er gjenbruk, sier Tverberg Fossheim.

– Og så er kafeen i bygda åpen, legger Bråthen til.

– Ja, det bare å komme og kjøpe lokal produkter -poteter, smør, flatbrød og brunost. Vi håper alltid å trekke nye gjester til haustmarknaden. Det er jo ingen hemmelighet at dette er populært. Bra vær blir det på lørdag, også, reklamerer torgkjerringene.

Bjørg W. Johansen


Artikkeltags