Gå til sidens hovedinnhold

Den gode nabo

Artikkelen er over 2 år gammel

Det flytter stadig nye beboere inn i Sjøtveitlie. Blant dem er Rolf Ivar Langseth. Han sørger for å skape trivsel i det nye boligfeltet i Austbygde. Vel verdt RAs kransekake synes naboene.

Står på

«Vi skulle ønske at vår gode nabo, Rolf Ivar Langseth, får RAs kransekake. Vi er Merethe Olesrud, Lena Kjus og Berit Midtgard som bor i Sjøtveitlie 56. Rolf Ivar står på, i sommer har han laget en flott steinlagt platting og levegg mellom leilighetene i første etasje. I skrivende stund, det er mørkt, det striregner, men vi hører hammerslagene ute, nå bygger Rolf Ivar søppelhus for oss.

Håper Rolf Ivar blir en heldig vinner av kransekaken, og at vi på denne måten får vist hvor stor pris vi setter på alt han gjør for oss jentene i resten av bygget her».

Solid anbefaling fra Sjøtveitlie, altså. Kransekakandidaten synes det er en selvfølge å ta et i et tak for bomiljøet.

Austbygde-røtter

– Jeg liker å ha det ordentlig rundt meg og trives ikke i rot. Så jeg gjøre gjerne en innsats til glede for både naboene og meg selv, sier Rolf Ivar Langseth. Han er pensjonist og har godt med tid.

– Jeg tar det som det kommer, og stresser ikke, men trivsel er viktig, mener den gode naboen som flyttet fra Oslo sammen med kona Vera for halvannet år siden. At paret slo seg ned i Austbygde var ikke tilfeldig.

-Vi har hatt en hytte i Busnes i 16–17 år, og hver sommer måtte vi ta en tur til Austbygde. Du skjønner, mine besteforeldre Aslaug og Berhard Nilsen bodde her, og jeg var ofte på besøk hos dem. Min mor Aslaug Karin Langseth ble både døpt, konfirmert og viet i Rjukan kirke. Og oldefaren min, Theodor Nilsen var grovsteinmurer og byggmester på den første steinhytta på Gaustatoppen. Så jeg har da røtter her, forteller Rolf Ivar Langseth.

Solbygda

Han og kona tenkte seg ikke lenge om før de slo til i Sjøtveitlie.

– Jeg har lenge ønsket å flytte til Austbygde, men det har ikke blitt noe på grunn av jobben. Da vi så denne leiligheten på nettet, ville vi bortom og se på den, mest for moro skyld. Men vi falt for den begge to og er veldig fornøyd. Flott å bo i solbygda her, sier innflytteren som er klar til å gå løs på nye prosjekter i nabolaget.

Bjørg W. Johansen