Folksomt på Haustmarknad i Austbygde

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Årets Haustmarknad ble en stor suksess. Mye folk og strålende høstvær, ikke rart salget gikk strykende.

DEL

Her var alt fra røkt ørret til 130 kroner kiloen og gratis barneleker. Det meste var lokalt, men noen hadde tatt turen fra nabokommunen Hjartdal også.

Smaksprøver var også å få hos de fleste, det var mulig å smake på både honning, syltetøy, blautprim og smør. Noen som hadde en litt mer spesiell smaksprøve var Håvardsrud Seterliv. Her fikk du smake naturell hjemmelaga yoghurt med multesirup og rista gryn, som de også kaller det – kraftfor. -Nydelig blanding, syrlig og god sier en av smakerne. Her var det også honning, smør og røyka fisk på menyen.

Alt i geit

Fra solsida av Øvrebygda sto Barbro Stordalen klar med det du kan tenke deg av geit. Her var det lov å smake på ``blautprim`` og flatbrød. – like god som alltid lyder det av en av de faste kundene. I år var geiterømme også for salg, men dessverre tidlig utsolgt forteller Stordalen. Kjeskinn var også å få tak i her.

Populære poteter

Lokale poteter, både gul og rød løk var også å finne blant sylta squash. Løken var utsolgt og mange sekker poteter var gått hos bonden fra Tessungdalen Joar Lurås. Han forteller at det ikke er hvert år man får så mye squash

. – Det har nok kanskje vært sommeren som har gjort at vi kunne lage og sylte så mye squash, det har jo vært veldig gunstige forhold sier potetbonden.

– Løk er vi tomme for, men poteter har vi. Jeg selger poteter hele året ellers også, så vi går ikke tom for med det første påpeker Lurås. For store og små

Det er ikke bare fisk og tresleiver på høstmarkedet i bygda, her får også de yngste handle seg imellom. Eget hjørne for barneleker har de, der kan de selge og kjøpe så mye leker de bare vil. Bytting er også populært, kanskje ikke like populært for mamma og pappa, som kanskje mener ungene deres har nok leker fra før.

– Vi kom med ganske mye og de små har vel fått solgte det meste av det vi kom med, men det ser ut som de nesten har dobbelt så mye nå som da vi kom i dag, flirer Øyvind Seltveit.


Artikkeltags