Julemarked med noko tå alt

Av

En av adventshelgens mange tradisjoner er Julemarked i Tinnbua Hus- og hytteutstyr. Aslaug Gollo ønsker velkommen inn i den lille butikken i Øverbygde. Hun kan by på litt søtt – litt salt – noko tå alt.

DEL

Tradisjonen tro ønsker Aslaug Gollo velkommen til Julemarked i Tinnbua Hus- og hytteutstyr. Gårdsplassen er full av biler, snøen knirker under føttene og den bleke vintersol lyser opp et flott vinterlandskap i Øvre Austbygde. Julestemningen er et faktum.

Inne i butikken er det både husrom og hjertevarme, der Tinndøler og hyttefolk smyker seg rundt hverandre og beundrer det store mangfold av julepynt, interiør og fristelser som både smaker og lukter godt.

I et hjørne treffer vi «Sylte-Margit» som hvert år besøker Tinnbua og serverer smaksprøver av sin deilige julesylte.

Aslaug Gollo er godt fornøyd med besøket i år. Det har gått jevnt og trutt med folk hele dagen, og det spørs om finværet frister mange til å ta en tur, sier vertinna, mens hun serverer en kopp gløgg, en ny type med deilig krydret smak.

I paviljongen på gården har Aslaug som vanlig invitert gjester i dagens anledning. Tor Dale Svendsen kjevler flatbrød på det nyeste hjelpemiddel til baksten, et snurrebrett som snurrer mens man kjevler. Lettvint og enkelt å kjevle nå, mener Svendsen, så baksten er fort unnagjort.

Ved siden av sitter sølvsmed Eva Haukaas med brettet fult av smykker. Noen er laget av sølvbestikk som hun former til ringer og armbånd, mens andre er en liten vidjespennil som er Haukaas sitt varemerke. Hun har også tatt med diplomet som er beviset på den høyeste premiering under Dyrsku’n tidligere i høst. Med en liten tang former hun Olavsknuten og snor sølvtråden, så det til slutt blir til en fin liten ring. Har gjort det adskillige ganger nå, smiler Eva Haukaas.


·


Artikkeltags