OL-ild i Vesletun

Heiste OL-fanen: Små og store i Vesletun barnehage klare for OL 2018.

Heiste OL-fanen: Små og store i Vesletun barnehage klare for OL 2018.

Artikkelen er over 1 år gammel

Vesletun barnehage i Atrå har som tradisjon å feire OL hvert fjerde år. I år er intet unntak og OL-dagen blei gjennomført onsdag 31. januar.

DEL

På forhånd hadde barna blitt fortalt og forklart hva OL er.De fikk se på bilder og film fra OL på Lillehammer i 1994, de fikk kjennskap til de ulike aktivitetene som er under et vinter OL og de lærte seg sangen om OL-floka og «Se ilden lyse» av Sissel Kyrkjebø.

Egen OL-fane

Andre forberedelser som blei gjort tidligere den uka var at de eldste barna på avdeling Perlemor laget Vesletun sin egen OL fane og alle avdelinger laget den berømte Vesleskogsuppa som skulle bli servert midt på dagen. De fikk også fargelegge hvert sitt OL-flagg som blei hengt opp på avdelingene.

Selve OL-dagen startet med en liten åpningsseremoni hvor barna fikk malt flagg på kinna og alle gikk bak OL fana med «Se ilden lyse» som bakgrunnssang. Vi gikk en god runde ute på barnehagen sitt område etterfulgt av et fellesbilde med den flotte egenproduserte fana.

Tente OL-ilden

OL ilden blei tent i bålpanna og De olympiske leker i Vesletun barnehage 2018 var offisielt åpnet og i gang.

OL-grenene barna fikk være med på var; å gå langrenn rundt den flott lysløypa barnehagen er så heldig å ha rett utenfor gjerde til barnehagen. Aking i akebakken hvor det var laget tre porter med bjeller og remser som barna måtte kjøre igjennom (gøy å slå på bjella for hver gang de kjørte gjennom porten). Bobbane som besto av plastflasker med farget vann hvor barna kunne sende flaskene ned ulike akebaner laget i snøen og til slutt kaste ball på bøtter som var satt opp i en pyramide.

Diplom til alle

Inne på ettermiddagen var aktivitetene curling, hinderløype, ansiktsmaling og fargelegge diplomer som barna fikk etter en flott innsats under OL.

Av Marianne Mol Einungbrekke

Artikkeltags