Flere døde enn det ble født i Telemark

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Artikkelen er over 1 år gammel

SKIEN: I andre kvartal hadde Telemark, sammen med Hedmark og Oppland, en negativ befolkningsvekst. Flere døde enn det ble født.

DEL

(Telemarksavisa) Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå som ble offentliggjort onsdag. Tallene viser at det i Telemark ble født 386 personer i andre kvartal mens det døde 403 personer. Den negative statistikken er dermed på 17 personer. Til sammenlikning hadde Vestfold et fødselsoverskudd på 105 personer.

Skien kunne som en av få kommuner skilte med et solid fødselsoverskudd, da det ble født 29 personer mer enn det døde. I Kragerø er situasjonen den motsatte, her var det 12 flere som døde enn det ble født.

Vestfold over 250000

Det er også liten tilflytting til Telemark, slik at den totale folkeveksten i fylket er liten i andre kvartal. Totalt økte folketallet med 85 personer. Til sammenlikning økte folketallet i Vestfold med 866 personer. Vestfold har da for første gang passert 250000 innbyggere i fylket.

Folketallet går ned

For halvparten av kommunene i Telemark, hele ni stykker, går folketallet nedover. Bø, som i mange år har hatt en vekst, mistet 44 innbyggere i andre kvartal 2018. Tinn mistet 27, Seljord mistet 18, Nome mistet 13, Sauherad mistet 11, Fyresdal er blitt ni færre, Siljan er blitt åtte færre det samme i Tokke. Hjartdal er en færre i andre kvartal.

Skien hadde for øvrig en befolkningsvekst på 157 personer mens det i Bamble var en vekst på 22 personer og i Porsgrunn var det en vekst på 21 personer.

Artikkeltags