Fem ble husløse etter brannen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Leieboerne i Tinn kommunes bolighus i Sam Eydesgate måtte flykte ut for å redde seg unna flammene som spredde seg raskt.

DEL

Huset i Sam Eydesgate 158 på Ingolfsland er Tinn kommunes eiendom. Det bodde fem flyktninger i huset. For andre gang på ett år er flyktninger på Rjukan husløse på grunn av husbrann. Alle kom seg ut i tide, deriblant et lite barn. Leiebeboerne ble raskt sjekket av amhbulansepersonell.

Leder av Mandheimen Statlige Asylmottak Jorunn Kårvand har vært i sving i dag for å hjelpe de fem husløse flyktningene med å skaffe seg det mest prekære folk må ha for å fungere i hverdagen.

- Dette er ikke mye trivelig. Minner fra brannen på Mandheimen i fjor blusser opp. Ikke mye trivelig.

Jorunn Kårvand kan fortelle at det står bra til med beboerne.

Alle nødetater var i sving i etter at brannen ble meldt i dag onstad klokken 16.00. Flammene blusset opp igjen flere ganger før brannvesenet fikk kontroll. Klokken 18.30 var det ingen røykutvikling, men brannvesenet fortsatte å pøse på vann for å være helt på den sikre siden.

Det sto flammer ut av vinduene på vestsida i begge etasjene da RA kom til stedet like etter at slukningsarbeidet begynte, og røykutviklingen var til tider kraftig. Etter det RA kjenner til kan det virke som brannen startet på kjøkkenet.

Artikkeltags