Priskrigen tar av: – Flere av varene har nå rekordlave priser

17. MAI PRISKRIG: Lavpriskjedene har kuttet prisen på en rekke sentrale matvarer til nasjonaldagen. Foto: Halvor Ripegutu

17. MAI PRISKRIG: Lavpriskjedene har kuttet prisen på en rekke sentrale matvarer til nasjonaldagen. Foto: Halvor Ripegutu

Artikkelen er over 1 år gammel

Kraftig priskutt på sprøstekt løk, stjernebacon, sennep, ketchup, og lettrømme.

DEL

(Telemarksavisa) (Nettavisen) For andre gang i mai kutter lavpriskjedene prisene på en rekke sentrale 17. mai-varer.

Blant annet så er det nå et skikkelig pristilbud på en pakke stjernebacon i skiver, som «bare» koster 10,50 kroner. Det er til sammenligning fem kroner rimeligere enn hos Kolonial, og hos Meny må kundene ut med dobbelt så mye.

For en pakke sprøstekt løk må kundene ut med 4,10 kroner, sennep 7,70 kroner, ketchup 5,90 kroner og Q-lettrømme 10,60 kroner hos Kiwi, Rema 1000 og Extra.

– Det har vært et skikkelig kjør de siste ukene, og flere av varene har nå rekordlave priser, oppsummerer Kiwis kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin.

Følger etter

Coops lavpriskjede Extra bekrefter at de følger etter konkurrentene på pris.

– Vi har sagt til kundene våre at vi skal være minst like billige, så hvis Kiwi justerer prisene så følger vi etter. Kundene skal være sikre på at de får 17. mai-produktene minst like billig hos som andre, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen hos Coop.

Også Rema 1000 har satt ned prisene.

– Rema 1000 skal ha de laveste prisene. Vi setter selvsagt ned prisen når konkurrentene gjør det. I tillegg setter vi ned prisen på flere varer, for eksempel på grillprodukter. Det skal ikke være noen tvil om at vi har de laveste prisene til 17. mai, sier kommunikasjonssjef Frederik Jahr.

– Skal være billigst

Kiwis kommunikasjonssjefen sier at det er tøff konkurranse i mathyllene.

– Vi skal være billigst på alle varer hver dag, uansett om det er hverdag eller fest. Men vi merker konkurransen, spesielt fra Rema 1000. Det er beinhard konkurranse mellom de grønne og de blå, slik det har vært i mange år, fortsetter Aakvaag Arvin.

Kutter prisen på over 30 varer

Nettavisen Økonomi kunne mandag fortelle at priskrigen på 17. mai-varer offisielt var åpnet. Da dumpet lavpriskjedene prisene på vare som spekeskinke, rømmegrøt, is, flagg, sjokolade og reker var bare noen av varene som ble solgt til redusert pris.

Bare siden 3. mai har Kiwi kuttet prisene to ganger på over 30 varer. Det er særlig kransekake som er satt ned med 36 kroner til 103 kroner, og karbonadekaker som er kuttet med 26,20 kroner til 52,10 kroner, som framstår som de beste tilbudene.

Artikkeltags