Hun skal være både engel, julealv og barnehjemsbarn i forestillingen der de fleste av elevene i ballettskolen er med.

Øver på Bøen

Denne uka var det finpuss på rollene i ballettskolens nye loslokaler i annen etasje på gamle Bøen skule i Austbygde. Der er det plass skolens elleve partier, og øvelsene starter med et godt måltid rett etter skoletid.

- Mat må til, de skal jo øve hele kvelden, sier Lena Andersen, en av fire foreldre i styret for skolen der samtlige foreldre er medlemmer. Øvelsene til juleforestillingen begynte like etter høstens opptreden i arrangementet Elvelangs.

- Vi fikk ikke begynt med øvelser før etter høstferien, men vi kommer i mål. Jeg var litt bekymra, men på siste gjennomgangen satt replikkene med innlevelse og alt, sier skolens leder Mette Alvefoss.

Utsolgt

Skolens leder står for manuskript, regi, kostymer og scenografi i forestillingen som er bygd opp om kjente julemelodier.

- Jeg har satt den opp før, men da hadde jeg over 300 elever. Her er det 80 med de 30 fra Rauland, så hver enkelt må ha flere roller. Det blir mye skift men det skal gå bra, forsikrer Alvefoss, før hun gir seg i kast med de siste øvelsene.

Juleforestillingen spilles i kinoen lørdag og søndag, og det er stappfullt begge dager.

- Veldig fint, synes Mette Alvefoss og de spente danserne i ensemblet.

Bjørg W. Johansen