Rjukankar mistet førerkortet for alltid

Lillestrøm  20150817.
Rettsaken mot mannskapet på Air Baltic flyet som ble tatt med promille startet i Nedre Romerike tingrett. Rettsal 103 er åsted for fengslingsmøtet for den promillesiktede kapteinen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Lillestrøm 20150817. Rettsaken mot mannskapet på Air Baltic flyet som ble tatt med promille startet i Nedre Romerike tingrett. Rettsal 103 er åsted for fengslingsmøtet for den promillesiktede kapteinen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

.

DEL

En rjukankar i slutten av 30-årene er dømt til fengsel i 50 dager for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand. Han er i tillegg dømt til å betale en bot på 15.000 kroner og fratatt føreretten for alltid.

 Før denne dommen har han blitt dømt for  fem tilfeller overtredelser av forbud mot å føre motorvogn uten gyldig førerkort.

Rjukankaren ble dømt for to tilfeller der han hadde kjørt motorkjøretøy i ruspåvirket tilstand. Den ene gangen i Austbygde i vår og den andre gangen i Vestfold i sommer. I Austbygde ble det også påvist at han var påvirket av det narkotiske stoffet THC, som stammer fra bruk av cannabis. Den dømte ble også stoppet tidlig i sommer på Rjukan  på moped uten gyldig førerkort.

På grunn av rjukanmannens livssituasjon mener retten at fotlenkesoning kan være en mulighet.

Artikkeltags