Sju utøvere fra Rjukan kjempet for Telemarks ære

Denne rjukangjengen representerte Telemark i kretskampen i helga. Fra venstre : Emilie Andersen, Matilde Flor Størvold, Sarah Samuelsen, Maria Bugge, Malin Delos Santos, Cassandra Delos Santos. Foran : Torolf Grimstad

Denne rjukangjengen representerte Telemark i kretskampen i helga. Fra venstre : Emilie Andersen, Matilde Flor Størvold, Sarah Samuelsen, Maria Bugge, Malin Delos Santos, Cassandra Delos Santos. Foran : Torolf Grimstad

Helgens kretskamp beviste at Rjukan IL går nok et spennende år på friidrettsbanen i møte.

DEL

Denne helgen var det kretskamp i Bærumshallen, hvor Telemark, Buskerud, Vestfold og Agder kjempet om den gjeve pokalen. Rjukan IL - Friidrett & Triathlon hadde sju utøvere som var tatt ut på kretslaget til Telemark..

Agder vant kretskampen med 505 poeng foran Buskerud med sine 488 poeng. Telemark endte på en 4. plass med 242 poeng.

Personlig rekorder

Matilde Flor Størvold (J16) hadde en strålende dag og leverte veldig gode resultater i høyde og lengde. I høyde satte hun ny personlig innendørsrekord med 1,45 meter og sørget for en flott 2. plass for Telemark.

Hun hadde også tre gode forsøk på 1,50 m en høyde. I lengde satte hun også ny innendørspers med pene 4,32 meter og endte der på en 4. plass.

- Det går mot en spennende sesong for denne unge hopperen, sier sportslig leder i RIL friidrett Tommy Storøygard.

Torolf Grimstad (G14) deltok i lengde og kule. Dette var Torolf sin første konkurranse med planke og ikke satssone, men alikevel ble det en solid personlig rekord med 4,37m og en pen 3. plass. I kule fikk han opp et flott støt på 8,11m med 4 kg kule og dette holdt til en 6. plass.

- Torolf har hatt en vanvittig fremgang i løpet av vinteren, opplyser Storøygard.

Trener i Grenland

Emilie Andersen (J17) og Maria Bugge (J17) har begge flyttet til Grenland for å studere, men er i full trening og konkurrerer fortsatt for Rjukan.

- Vi er veldig takknemlige for måten Urædd og Herkules har tatt i mot disse jentene på, sier Tommy Storøygard.

Emilie løp 60 meter og endte på en 6. plass med tiden 8,75. Dette er kun tre hundredeler bak pers fra i fjor.

Maria deltok i kule hvor hun for første gang støtte med seniorkule på 4 kg. Dette gikk veldig bra og hun satte ny innendørs klubbrekord med 7,52m. Det hold til slutt til en 7. plass.

I høyde fikk hun det ikke til å stemme denne gangen, og hun endte på en 7. plass med et hopp på 1,40m.

Søskenbarn debuterte

Sarah Samuelsen (J19) er endelig på vei tilbake etter en trøblete 2019-sesong med mye sykdom og skader. Hun løp 800m og hang godt med feltet med mange gode løpere. Hun løp inn til tiden 2.38 og endte på en 5. plass. Dette er 8 sekunder bak sin personlige rekord.

Malin Delos Santos (J14) og Cassandra Delos Santos (J13) er søskenbarn, og var for første gang tatt ut på kretslaget til Telemark.

Cassandra var uheldig og måtte stå over 200 m, men hoppet lengde. Hun hadde litt problemer med å treffe planken, men fikk til noen gode lange hopp. Dessverre så måler de ikke fra satsen, men fra planken og Cassandra fikk 3,45 som tellende resultat. Selv om det nok var godt over 4m i dette hoppet.

Malin hoppet høyde og satte ny innendørspers med 1,20 m. Dette holdt til slutt til en 8. plass i den tøffe høydekonkurransen.

Begge jentene var også med å løp Telemark inn til en 3. plass i stafetten på 4x200m.

Artikkeltags