Gå til sidens hovedinnhold

NM tross sibir-kulde

Artikkelen er over 2 år gammel

Det blir snøvolley-NM på Gaustatoppen skisenter denne helga, men finaler på Gaustatoppen blir det ikke. Sibir-kulda som er kommet inn over Sør-Norge setter preg på både forberedelser og arrangement.


- Ganske kraftig uflaks med slik kulde i mars, men det er heldigvis ikke verre enn at det går fint å arrangere NM. Men vi har hatt mange diskusjoner internt, og med spillere i løpet av uka, men det har aldri vært snakk om å avlyse, bekrefter leder av arrangementskomitéen og leder i Rjukan IL Volleyball Jan Erik Moen.
- Vi har vært innom de fleste vurderinger underveis, og vurdert opp og ned, og kulda har noen konsekvenser. Selv om det nå er blitt en snillere værmelding enn langtidsvarselet sa, så blir det ikke offisielle kamper på Gaustatoppen-arenaen, selv om vi hadde gledet oss til det. Det blir sannsynligvis en oppvisningskamp for filming fredag, men alle NM-kamper vil foregå på snø-stadion ved Bygget, sier Moen, som er glad den verste kulda gir seg torsdag og fredag.

To baner lørdag
- Det blir nå bare to kamper der fredag fra klokka 16, som er den kaldeste dagen, mens lørdag blir det spill på to baner fra klokka 10 til 18, forteller Moen. Han er superfornøyd med snø-stadion som er bygget opp like ved Bygget, som fungerer som varmestue underveis for spillere og publikum. Nå blir årets NM en skikkelig test også på ultrakulde i mars – erfaringer som er greie å ha for seinere år. For mer snøvolley blir det der oppe i årene som kommer.
- Vi har jobbet med å skaffe tepper, reinsdyrskinn og det meste for å gjøre det beste ut av sibirkulda. Spillerne er sporty og gleder seg til NM til tross for kulda. Vi er da vikinger! Sier Moen, som tar dette første NM som en viktig prøvestein for neste år, som blir samme sted, men garantert betydelig større, både i deltakerlag og som arrangement. Han er fornøyd med at noen av Norges beste lag er påmeldt. At Janne Kongshavn komme borger for toppkvalitet. Kongshavn/Pedersen er store favoritter i dameklassen, mens Retterholt/Solhaug er favoritter i herreklassen. To lag som gjerne tar turen til EM i Østerrike, og som har god mulighet til å slå fra seg der om 14 dager.

Inviterer publikum
- Årets NM ble til så seint at det ikke er med i terminplanen til volleyballforbundet. Det innebærer full serierunde i volleyballens øverste divisjoner. Mange som gjerne ville vært med, kan ikke. Men det kan bli annerledes neste år.
Ellers er alt på plass til tidenes første NM. 17 lag, 9 herrelag og 8 damelag er påmeldt, og det er flere lokale lag med, også noen som kan gjøre det veldig bra, sier Moen, som håper at en del tar på seg vinterklæra og tar turen opp som publikummere.
- Blant annet er Red Bull med å lager show med sin Red Bull DJ-Bil, Kjell-Gunnar Dahle er speaker, og vi har med toppdommere og så har vi en toppmann på kampoppsett og resultater i Håkon Rambek. I tillegg er elever ved Rjukan Idrett med som funksjonærer, og en rekke velvillige sponsorer har stilt med det som trengs av utstyr for å lage et knall-NM, sier Moen, som nå håper at publikum også finner veien.
- Selv om det er vinterkaldt blir det knalltrivelig på stadion, Bygget og Gaustatoppen Skisenter i helga, så ikke nøl med å ta turen. Kamptider og oppsett ligger på sandvolley.net, og da håper vi noen bruker både lørdagen og søndag formiddag på finalekampene. Vi lover liv, musikk og røre, og gode forhold for publikum. Og så inviterer vi jo de som er gamle nok til snowvolleyparty på Bygget lørdag kveld. Det blir skikkelig moro under NM, avslutter Moen.