Harald Rønneberg satser på flere hyttebygginger - men ikke i Halden

Dette er teamet bak hyttene: (F.v.) Kona Sølvi Haugland, Harald Rønneberg, Halvor Bakke og Simen Forsberg. – Dette hadde aldri blitt noe uten dem. Jeg står bak ideen, men her er jeg bare altmuligmann, mens Sølvi og Halvor står for interiørdesignet og fargevalg. Og jeg må bare skryte av Simen, altså. Det er han som har tegnet hyttene og fått dem opp, forteller Harald.

Dette er teamet bak hyttene: (F.v.) Kona Sølvi Haugland, Harald Rønneberg, Halvor Bakke og Simen Forsberg. – Dette hadde aldri blitt noe uten dem. Jeg står bak ideen, men her er jeg bare altmuligmann, mens Sølvi og Halvor står for interiørdesignet og fargevalg. Og jeg må bare skryte av Simen, altså. Det er han som har tegnet hyttene og fått dem opp, forteller Harald. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Haldens egen Harald Rønneberg satser på hytteliv og hyttebygging. Ikke i Halden, men i Uvdal.

DEL

(Halden Arbeiderblad) Det er Laagendalsposten som har et stort intervju med han og kona Sølvi Haugland.

Kjøpte to tomter

Harald Rønneberg og kona Sølvi Haugland i 2015 kjøpte seg to tomter og satte opp ei hytte i Fjellsnaret i Uvdal.

Den nederste av tomtene kommer neppe til å bli bebygd. På den måten er ekteparet sikret god utsikt fra hytta han har satt opp.

– Men hvordan havnet de i Uvdal, av alle steder?

– Vi hadde ei lita hytte på Golsfjellet. Det ble litt trangt, så vi fant ut at vi trengte noe større. Da ønsket vi oss noe som ikke var midt inne i en diger turistmaskin, vi ville ha luft og komme oss opp i fjellet, forteller de to til avisa.

Kronprinsen og kronprinsessen

Sølvi og Harald kjenner kronprinsparet godt, og under en lunsj med kronprinsesse Mette-Marit kom temaet opp.

– De hadde jo satt opp ei hytte her oppe, og ba oss oppover. Og da vi fikk muligheten til å kjøpe tomt i Midtre Fjellsnaret slo vi til. Vi ble umiddelbart forelsket, forteller Harald Rønneberg.

Han sier at de har funnet sitt fristed i Uvdal.

Halvor Bakke og Harald Rønneberg fremstår som to guttunger når de snakker om hyttene de har satt opp. De er oppriktig stolte - og spesielt av de store vindusflatene som har kommet på plass. Foto: Arild R. Hansen

Halvor Bakke og Harald Rønneberg fremstår som to guttunger når de snakker om hyttene de har satt opp. De er oppriktig stolte - og spesielt av de store vindusflatene som har kommet på plass. Foto: Arild R. Hansen

Funnet sitt fristed

– Det er ujålete, og det er et fristed. Her går jeg og pusler ute. Har nesten laget meg en egen fjellpark rundt hytta. Laget en liten bekk og greier, sier han.

Satser på hyttebygging

Høsten 2018 ble det kjent at Harald Rønneberg, via hans firma Basic Holding AS hadde kjøpt seg fem nye tomter i Uvdal. Pris 3,75 millioner kroner. Denne gangen på den andre siden av dalen, nærmere bestemt på toppen av Uvdal skisenter.

Og siden har det gått fort. Mandag blir to fiks ferdige hytter lagt ut for salg.

– Det er klart vi skal tjene penger, men det er ikke noen gullgruve. Det er heller ikke det viktigste. For oss handler det like mye om å heie på Uvdal. Det er så mange flinke folk og godt driv i bygda, forteller Harald Rønneberg til Laagendalsposten.

Eventyrlig oppussing

Da avisa besøkte Sølvi Haugland og Harald Rønneberg på de nye hyttene var det rene familieselskapet.

Svigerinne og svoger, Sølvi og Harald jobbet på spreng for å få hytta klar innvendig.

Og med på lasset er ingen ringere enn Halvor Bakke, kjent fra blant annet «Eventyrlig oppussing», altså oppussing av hytter, på TV3 og Simen Forsberg.

Gode venner

Simen Forsberg er en gammel skolekompis av Harald Rønneberg. Det er han som har tegnet og sørget for selve byggingen av de to hyttene.

Og mens Simen Forsberg har tatt seg av alt det utvendige, har Halvor Bakke og Sølvi Haugland stått for interiørdesign og fargevalg innvendig.

Også Halvor Bakke er en god venn av ekteparet. Han har kjent dem i mange år.

– Da Sølvi ringte Halvor og spurte om han ville være med på dette, så brukte han vel omtrent ti sekunder på å si ja. Så han har vært med hele veien, forteller Harald Rønneberg.

Og det er nesten som å være med på innspurten av en TV-innspilling når Laagendalsposten er på plass.

Håndverkere løper rundt og henger opp lamper og ting utvendig.

Mens Sølvi og Halvor gjør siste finish innvendig.

Puter danderes, dekor kommer opp på veggene – og stakkars den som måtte finne på å gå inn med sko på beina.

Gjengen måtte være ferdige til kvelden.

Kan bli enda flere hytter

– Apropos flere prosjekter. Må dere selge disse to hyttene før dere kan sette opp de tre siste?

– Ja. Jeg har nok ingen milliardærer i ryggen, svarer Harald Rønneberg.

– Men når alle fem er solgt, hva da? Kjøper dere nye tomter?

– Det er ikke umulig. Men nå må vi først se hvordan dette prosjektet går. Uansett er det jo morsomt å prøve å få til ting her oppe. Som sagt, det er en god driv her, svarer Rønneberg.

Basic Holding AS

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken