(Telemarksavisa)

SISTE klokken: 21.13: Søket pågår for full styrke inntil mørkets frembrudd

Innsatsleder Ståle Fuglaas i Sør-øst politidistrikt koordinerer leteaksjonen i Hjartdal. Han kan fortelle at det stadig blir tilført ressurser til letearbeidet.

– Leteaksjonen pågår for fullt. Vi får stadig påfyll av nye mannskaper. Frivillige fra Røde Kors, samt utkalte fra Sivilforsvaret legger ned en stor innsats. Per nå er både politihelikopteret, politiet med hundepatruljer, Røde Kors, Sivilforsvaret og Norske redningshunder ute i terrenget, sier han til TAs mann på stedet.

Terrenget det letes i er bratt og vanskelig å ta seg fram i. Nødetatene og de frivillige bruker 4-hjulinger for å komme seg ut i terrenget.

– Savnede er i god fysisk form, og vi har fortsatt håp om å finne vedkommende i livet, forteller Fuglaas.

Leteaksjonen koordineres fra bygdesentralen i Hjartdal.

Startet søndag

Sent søndag kveld ble det iverksatt leteaksjon etter en mann i 20-årene i Hjartdal. Han kom ikke hjem etter en tur i Mælfjellet, og det var familien som tok kontakt med politiet.

– Han gikk ut på tur cirka klokken 15.00. Moren var sist i kontakt med ham i 17.00-tida, opplyser oppdragsleder Mariann Jore i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

Mannen ble meldt savnet før midnatt.

Mannen hadde på seg grønn T-skjorte, grå shorts og svarte joggesko. Mellomblondt hår og ca. 172 cm høy.

Mobil

Mannen i 20-årene er kjent i området ved Mælfjell og mobilen hans skal fortsatt være på.

– Han pleier å være ute i en par timer. Han pleier å gå forskjellige ruter opp fjellet, sier Jore til NTB.

Klokken 18.41 melder politiet via twitter at søket fremdeles pågår for fullt.

- Søket pågår fortsatt med full styrke. Vi har 82 frivillige i søk samt redningshund, politihundepatruljer og to helikoptre, melder operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt.

Mørket setter en demper

Operasjonsleder André Kråkenes opplyste mandag kveld at søket fremdeles pågår for full styrke.

- Vi har over 80 mann og hunder der oppe. Når mørket kommer er det ganske farlig å bevege seg i det bratte området, så da legger vi om søket noe. Vi kommer til å ha folk på lyttepost, det vil si mannskaper som sitter og lytter, for å høre om det er tegn til liv. Vi vil også lete på veier og stier hvor det er enkelt å bevege seg, sier operasjonsleder Kråkenes.