Nissemarsj i Austbygde samlet store og små

Av

125 nisser i alle aldre og størrelser sang og tente juletrær for beboerne på Tinn Helsetun før de marsjerte bort til sentrum. Her ventet nok et juletre som skulle tennes – og deilig julegrøt inne på Dølehalle.

DEL

De kom gående fra alle kanter – voksne, barn og babyer i vogn. Og de fleste hadde på seg nisseluer for anledningen. På Helsetunet fikk de utlevert fakler og lykter og så var det samling i sansehagen. Blånisse-Guro og Rødnisse-Solveig gav hverandre en stor klem, for blånisser og rødnisser er jo venner, var de enige om.


Inne i Sansehagen, kunne Inger Mari Nymoen ønske velkommen til den 5. nissemarsj i rekka før stemte alle i med «På låven sitter nissen» Inne bak kjøkkenvinduene satt beboerne og lyttet til «Glade Jul» fra barna på utsida, som trykket nesene mot vinduet. Det var et flott syn da alle marsjerte langs sykkelstien til sentrum og en liten nissejente holdt godt fast i rattkjelken hun satt på.


Det var kalt, så etter en rask tur rundt juletreet på Dølehalleplassen, fikk alle servert deilig nissegrøt av «strikkedamene» inne på Dølehalle.


Nissehjelperne Inger Mari Nymoen, Silje Haukaas Eggerud, Anne Stormoen og Marte Haukaas kunne dele ut en masse fine julegaver, sponset av butikker og firmaer i Bygda og på Rjukan og til og med godteposene var sponset. For selvfølgelig dukket nissen opp og hadde sekken full av godsaker til alle barn.

Inger Mari Nymoen i festkomiteen var godt fornøyd, men tilføyer at dette hadde ikke vært mulig uten sponsorer og mange gode hjelpere.


Artikkeltags