Juletræra har inntatt torget

KLARE: Vivi Anne Mæland og Håvard Halvorseth er konkurrenter, men det hersker julestemning på Torget uansett. Det er nok av kunder.

KLARE: Vivi Anne Mæland og Håvard Halvorseth er konkurrenter, men det hersker julestemning på Torget uansett. Det er nok av kunder.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Like sikkert som at det er 10 dager til jul er juletresalget igang på Rjukan torg.

DEL

To juletreselgere var igang torsdag morgen. Vivi Anne Mæland har mye flotte trær og julenek til salgs, og danderer trærne opp mens det er litt snø i lufta.

Gode juletretips
- Det er gran og edelgran det går i, norskproduserte trær, sier Mæland, som satser på godt salg. 
Edelgran er ikke opprinnelig en norsk juletretradisjon, men har blitt populært de siste årene.

- Edelgran drysser ikke så mye som vanlig gran, men ellers er folk ulike, og har sine favoritter også på juletrær. Endel vil ha ordentlig gran, og de holder seg også godt dersom man gjør det riktig når de tas inn i hus, sier Mæland.
- Tipset er å skjære av litt, slik at såret blir ferskt, og så sørge for mye vann. I starten må det ikke gå tomt for vann. Treet drikker kjempemye i starten, ofte glemmer man å etterfylle. Så sjekk alltid at det ikke går tomt. I tillegg bør treet ikke ved siden av fyringsovner og panelovner. Da blir det for tørt i lufta, sier Mæland som vil selge trær på torget fram til og med lille julaften.

Selger for Lofthus

- Jeg har mye fine trær. Begynner nå idag.  Her er edelgran er populært, sier en skråsikker Håvard Halvorseth som selger for Trygve Lofthus. 
- Han ringte og spurte om jeg kan stå og selge for ham, mens han ligger til behandling på Riksen, sier Halvorseth, som ser fram til mange trivelige kunder på besøk.
- Jeg har forstått at han har mange trofaste kunder, og det er mye flotte trær og velge i.  Men selv om det er greit å være tidlig ute for å velge treet man selv liker, er de stort sett like fine, sier Halvorseth, som også planlegger å gi seg på lille julaften, og ikke er redd for å gå tom. 
- Ja, jeg står her på torget fram til lørdag. Går vi tomme er det bare å ringe etter mer, så her skal det bli juletre til alle som vil ha, sier Halvorseth.

Artikkeltags