Klart for Sveiven

FJELLMARSJ: Årets Kjerringsveiv er i anmarsj. Her fra marsjen i fjor.

FJELLMARSJ: Årets Kjerringsveiv er i anmarsj. Her fra marsjen i fjor.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

2. september er det igjen klart for årets store fjellmarsj for damer i alle aldre.  – Det er over 1000 påmeldte allerede. Og i år utvider vi vår Spa-avdeling med fotbad etter målgang ved Gvepseborg.

Det forteller Gyry-Anne Hardem til RA. Hun og resten av damene som i år arrangerer den 19.de fjellmarsjen er godt forberedte til å ta imot horder med fjellglade damer.

1000 påmeldte

Fjellmarsjen som for mange har blitt en sosial møteplass hvor mange av deltagerne har som mål å gå sveiven så lenge de orker rent aldersmessig.

- Allerede nå, to uker før sveiven, er det over 1000 blide og spreke damer som har meldt seg på for å gå jentenes fjellmarsj. Fjellmarsjen som er 12 kilometer lang, og som går fra Rjukan Fjellstue og ender i mål ved Gvepseborg. Hele veien fra start til mål med fantastiske Gaustatoppen i synet. Fjelltoppen som er kåret til fjellet med Norges vakreste utsikt av Norstat, forteller Gyry-Anne.

Hun og de andre i styret for Kjerringsveiven vet godt hva som forventes av dem som står bak dette store arrangementet.

- Fotbad

Som alltid vil det i løypa være både underholdning og overraskelser. Vår berømte Våeråi Spa & Helse med bålpanner, såpe og baderinger har utvidet med en avdeling. Nemlig fotbad som blir å finne etter målgang på Gvepseborg. Her vil det være baljer med varmt vann, havsalt og oljer med valgfri duft. Perfekt etter en fin langtur hvor føttene er litt slitne, sier Gyry-Anne, som også legger til;

- Der på Gvepseborg vil det også være levende musikk av trubadur John Bruaas – og salg av mat, drikke og Kjerringsveivprodukter.

- På Rjukan torg står torgkjerringene med boder fylt av spennende produkter som for eksempel salsa, bær, strikka plagg, sølvsmykker, garn osv. Og som vanlig er Tinn Reu tilstede og selger produkter laget av kvinner i Guatemala. Inntektene derfra går i år til skolestipend for videregående skole i Guatemala. Kjerringsveiven fortsetter også med å gi 10 kroner for hver deltaker til kvinnene i Guatemala. Dette bidrar til noe som er viktig for Kjerringsveiven. Nemlig det at kvinner hjelper kvinner, sier Gyry-Anne.

Hun opplyser til slutt at trubadur Odd Martin Landstad vil sørge for musikken på torvet, som denne dagen vil være åpent til klokka 18. Det samme som byens butikker.

Artikkeltags