– Kulturverdier har gått tapt, fastslår Bjørn Strander. Han oppdaget i morges at vindusruter er knust i flere av de gamle stuene på Tinn Museum.

I alt er 12 ruter knust i Øverlandstue, husmannsplassen, Vaalundstua og Hegardstua. Dette er bygninger datert helt tilbake til 1600 tallet. Noen sprosser fra den tid er også ødelagt.

– Kan være uerstattelig

– Det verste med dette, er at det er gammel kulturhistorie som forsvinner. Det er ikke bare å sette inn nytt, som i moderne vinduer. Glassrutene kan være uerstattelige, sier avdelingsleder Bjørn Strander. Han konstaterer at vandalene har nøyd seg med ruteknusing. De har ikke gjort forsøk på å komme seg inn i stuene, og det er ikke stjålet gjenstander derfra. Nå håper Strander at noen i nabolaget til museet har observert uvanlig aktivitet ved bygningene.

Anmeldt

– Det er trolig at noen av naboene her kan ha sett noe. Dette har skjedd i løpet av høstferien. og det kan tenkes at det er unger som har vært på ferde. Jeg håper at foreldre vil ta en prat med barna sine om museet og verdien av det vi har her. For det er synd om kulturminner skal forsvinne bit for bit. Vi kommer nok til å være ekstra på vekt mot hærverk framover, sier Bjørn Strander. Han anmeldte ruteknusinga i morges.