Bevæpnet politi omringer nå flere rettslokaler i Telemark.

Ifølge TAs journalist på Notodden har politiet plassert seg rundt på alle sider av bygningen til Aust-Telemark tingrett.

Etter det TA erfarer skal noen ha truet med å sprenge en bombe eller bruke våpen i tingretten.

Flere trusler

Nedre Telemark tingrett i Skien. Foto: Mariann Tveitan Fjellet

Politiet har også stilt seg opp ved Nedre Telemark tingrett i Skien, og etter det TA kjenner til skal samme trussel ha blitt rettet mot begge rettslokalene.

Bekrefter trusler

– Vi fikk i går ettermiddag en uspesifisert trussel mot tingrettene i Telemark. Den var såpass grov og som dere ser, er dette en trussel vi har tatt på alvor, sier politistasjonssjef i Skien, Annie Sandersen til TA.

Når TA spør om politiet kjenner til personen eller personene som står bak trusselen, forteller hun at de har en pågående etterretning og etterforsking som de ikke ønsker å kommentere ytterligere.

– Kan dere si noe om hvordan dere mottok trusselen?

– Nei, på grunn av sikkerheten ønsker vi ikke å utdype det på nåværende tidspunkt.

– Vi iverksatte tiltak umiddelbart i går, men tiltakene knyttet til retten ble ikke iverksatt før i morges. Sikkerhetstiltakene er ekstra bemanning og vakthold på stedene, opplyser hun.

Hun legger til at det er vanlig drift i Tingretten i dag, men ønsker ikke å kommentere om politiet befinner seg på innsiden av byggene.

Politiet vurderer trusselbildet forløpende.

Alle blir kontrollert

– Vi fikk melding fra politiet i går kveld om at det var trusler om skyting mot tingretten, sier sorenskriver Jahn Mydland ved tingretten i Skien til NRK.

Retten holder åpent som vanlig, men politiet patruljerer området. De som skal inn i bygningen blir kontrollert.