Koreanere gir gass

GASS: Fra venstre foran Oh Chi Woon, Jong Yong Ung, Lee Eun Hye og Choi Jung «Sunny» Sun.  Bak Margrethe K. Brekke , Bjørn Iversen og Martin Andersen.

GASS: Fra venstre foran Oh Chi Woon, Jong Yong Ung, Lee Eun Hye og Choi Jung «Sunny» Sun. Bak Margrethe K. Brekke , Bjørn Iversen og Martin Andersen.

Den koreanske kunstnergruppa ble så betatt av det de fikk se og høre på Rjukan og Notodden at de nå ønsker å komme tilbake.

DEL

- Fantastisk. Denne byen og denne fabrikken er bygd på luft og vann, og etter det vi forstår en god del svette, sier Choi Jung «Sunny» Sun

Hun er medlem av kunstnergruppa Project Group Woon fra Sør-Korea. Tidligere i desember besøkte de Rjukan en hel uke, innlagt med ulike ekskursjoner.

Solar Punk

Vertskapet har vært Rjukan SolarPunk Acedemy med Margrethe K. Brekke og Martin Andersen. Brekke har tidligere hatt prosjekter med gruppa da de var på besøk i Bergen for noen år siden.

Da RA tok bilde av gjengen hadde de nettopp fått en omvisning på Nippon Gases av ingeniør Dag Einar Flatestøl.

Et innblikk i framtida

Sunny strålte som en sol.

-Her inne lages det hydrogen, det vi håper og tror skal bli framtidas energibærer. Vi fikk en grundig orientering. Hydrogen og fornybar energi er utgangspunktet vårt for å komme hit til Norge. Den forurenser ikke. Sola, ja hele universet består stort sett av hydrogen, nå må vi få øynene opp for dette materialet. Her har vi fått et innblikk i framtida,er ikke det fantastisk ! sier en entusiastisk Sunny.

Inngår samarbeid

De fire medlemmene av Woon fikk også en omvisning på NEL Notodden.

- NEL was very interesting, skyter Oh Chi Woon inn.

- Enig, tenk her lager de apparatene som splitter vann til hydrogen og oksygen. Bjørn Iversen viste oss omkring på anlegget og viste oss prosessen i detalj, blant annet den hydrogenproduserende cellen i utstillingslokalet, som var fantastisk. Han viste oss også omkring her på Rjukan. Hjalp oss i to dager. Nå skal vi reise hjem, la inntrykkene synke inn og jobbe videre med prosjektet vårt. Vi ønsker å gjøre vårt for å skape en bedre verden med mer fornybar energi, blant annet få til endringer i tankegangen til folk. Vi forsøker å nå ungdommen gjennom teateroppsetninger. Vi har knyttet kontakt med herr Iversen nå og Solar Punk Academy. Målet er å utvikle samarbeidet og forhåpentligvis komme tilbake, sier hun.


Artikkeltags