Vilde ser frem til sesongstarten

SKI: Vilde Flatland gleder seg til helgas sesongåpning på Beitostølen. Det skal etter en lang sesongoppkjøring bli godt å komme i gang med konkurransesesongen.

SKI: Vilde Flatland gleder seg til helgas sesongåpning på Beitostølen. Det skal etter en lang sesongoppkjøring bli godt å komme i gang med konkurransesesongen. Foto:

Av

Vilde Flatland tok store steg som langrennsløper forrige vinter. Det samme har Atrå-jenta forhåpninger om å gjøre i vinter. Selv om hun er forberedt på at utviklingskurven kan komme til å flate ut en sesong eller to.

DEL

-Jeg gleder meg til helgas sesongåpning på Beitostølen. Det skal etter en lang sesongoppkjøring bli godt å komme i gang med konkurransesesongen. For mitt vedkommende er ikke rennene på Beito så viktig som for dem som kjemper om World Cup-plasser. Men jeg håper å få noen gode svar i løpet av helga, sier Vilde som denne sesongen har fått plass på Team Veidekke Oslofjord.

Det er et av skiforbundets regionlandslag og er forbeholdt unge løpere som har potensial til å bli World Cup og landslagsløpere på sikt. Flatland både glad og overrasket da hun fikk beskjed om at skiforbundet hadde funnet plass for henne på dette laget. 21-åringen hadde ikke forventet det selv om hun hadde en god sesong det første året hun konkurrerte i seniorklassen.

Har trent bra i høst

Vilde Flatland har trent bra i sommer og høst og har forbedret seg på sammenlignbare tester. Det er allikevel ingen garanti for at hun vil gjøre det bedre kommende sesong. Men innrømmer at det er et godt utgangspunkt for å prestere. Hennes primære mål er å gå fortere enn i fjor. Dersom hun makter det kan det bli mange gode plasseringer på Atrå-jenta fremover.

-Det blir viktigere for meg å gå fort i norgescupåpningen på Gålå om ei uke enn her på Beito. Den siste tiden har det blitt veldig mye trening. Vi har hatt samling og rennene kommer på tampen av den. Jeg ser på rennene som hardøkter og gode gjennomkjøringer med tanke på det som skje senere i vinter. NM vil bli vinterens høydepunkt og jeg ser virkelig frem til det arrangementet, sa hun.

Har holdt seg frisk

Vilde kan fortelle at hun har holdt seg frisk og fått gjort en god treningsjobb gjennom sommeren og høsten. Det at hun knapt har hatt sykedager gjør at Heddal-løperen har fått kontinuitet i treningen. Det har blitt ført mange timer inn i treningsdagboka. Den størst forskjellen på å være på krets og regionlandslag er at hun trener sammen med bedre løpere.

-Jeg håper å få uttelling for at jeg har fått tøffere «matching» på de hardeste øktene, sa Vilde som er spent på hva vinteren kommer til å bringe. Hun flyttet i høst til Oslo for å komme nærmere treneren og de andre utøverne.

Artikkeltags