Agitato sang årets sommer på Mæl i gang

SANG: Etter talene under åpningen av sommersesongen på Mæl museum var det oppfriskende med korsang og Agitato i slag.

SANG: Etter talene under åpningen av sommersesongen på Mæl museum var det oppfriskende med korsang og Agitato i slag.

Artikkelen er over 1 år gammel

I tropevarmen på Mæl mandag sørget koret Agitato for at Mæl museum fikk en samstemt og vakker åpning.

DEL

Norsk industriarbeidermuseum har store forventninger til årets sommersesong. De har etablert begrepet Mæl museum, og med to utstillinger og økt aktivitet håper de at stasjonsområdet blir det store naturlige stoppestedet for turister på vei gjennom Rjukan og Tinn.

Leder av verdensarvsenteret Halvor Sælebakke åpnet arrangementet med å takke de frammøtte for oppmøtet, og sa Mæl, Rjukanbanen og fergene er det naturlige knutepunktet for verdensarven Rjukan, Notodden og Vinje.

Notoddens ordfører Gry Fuglestveit holdt åpningstale.

- Det er en stor ære for meg å få lov til å åpne sommersesongen her på Mæl.

Gry Fuglestveit fortalte om viktigheten av at Rjukan og Notodden har en god samarbeidstone når det gjelder utviklingen av verdensarven som et reiselivsprodukt. Og hun var særlig opptatt av Tinnosbanen, og skulle det la seg gjøre å få åpnet banen mellom Notodden og Tinnoset måtte tålmodighet og lagspill i verdensarvområdet være en nøkkelen til realisering. Og lagspill Rjukan - Notodden har hun selv gode erfaringer med.

- Da jeg kom til Notodden på 80-tallet og ble en del av håndballmiljøet, lærte jeg tidlig at Rjukan var arvefienden. Skuffelsen over å tape mot Rjukan var enorm. Men i veteranmesterskap stiller Rjukan - Notodden felles damelag, og det fungerer veldig bra. Så dette har jeg erfaringer med, fortalte ordføreren fra Notodden.

Hun minnes også da hun som skolebarn fra Byremo var på tur med skolen sin. Turen gikk til Rjukan, det fast skoletur i alle år. Hun var på Vemork og kjørte med Krossobanen. Det var stor stas for små og store. Hun godt tungtvannstampullen hun kjøpte. Hun var livredd for å miste den på bakken, den kunne jo eksplodere. Før hun avsluttet talen, fortalte hun at nå gledet hun seg til å høre Agitato. Og Agitato ble det, til publikums store fornøyelse.

Artikkeltags