Får Rollbanen i gave av Hydro

Gave: Ronny Abrahamsen synes det er fint at Mæl vel får overta tomta til Rollhuset og Rollbanen.

Gave: Ronny Abrahamsen synes det er fint at Mæl vel får overta tomta til Rollhuset og Rollbanen.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Hydro Energi snur på salget av fotballbanen på  Mæl. Nå får Mæl vel i stedet hele tomta på 7,8 mål i gave.

Det murret blant beboerne da Hydro bestemte seg for å kvitte seg med alt av tomter i tettbebyggelsen. på Mæl.

Ville ikke forbigås

Knut Håkanes fikk tilslaget på hele tomte-porteføljen etter at kommunen først sa nei til å overta. Håkanes ønsket kun å sikre seg området opp mot Rollåsen, men Hydro forlangte at han tok resten av Mæl på kjøpet.

Ronny Abrahamsen i Mæl vel medgir at det var en viss motstand mot at Rollbanen og tomta med Rollhuset skulle selges.

– Vi syntes nok ikke det var helt greit. Mæl vel har jo hatt leiekontrakt på området siden 1934 som ikke er blitt sagt opp. Vi har stått for vedlikeholdet der i alle år og da mente vi det ikke var riktig at vi skulle forbigås når Hydro ville kvitte seg med det, sier Abrahamsen.

Dugnadsånd

Han synes at saken har fått en god løsning.

– Håkanes har aldri vært i mot at vi skulle få området, og vi har hatt konstruktive møter med Hydro der vi har kommet til enighet. Rollhuset har det aldri vært diskusjon om, det er det Mæl vel som eier. Men når huset står på annen manns eiendom så blir man litt begrenset av et. Nå får vi frie tøyler på området, det er veldig bra, sier Abrahamsen. Han håper tomtegaven vil gi en ny giv i grenda.

– Området er regulert til idrettsformål, så det må vi holde oss til. Men vi håper også at det at vi eier tomta vil bidra til å få opp dugnadsånden på Mæl. I første omgang ønsker vi å få en avtale med Hydro om å forskjønne området ned mot jernbanelinja, forteller Ronny Abrahamsen.

– Hyggelig

Brynjulf Einungbrekke i Hydro Energi mener det er uproblematisk å skille ut Rollagtomta fra salget av eiendommer på Mæl.

– Det var et ønske fra velforeningen om å overta, og siden det er regulert til idrett, så det var greit for oss.

– Hva er 7,8 mål på Mæl verdt?

– Noen kroner er det vel, men det er usikkert hva man kunne få til der, da måtte det omreguleres. Men vi syntes det var hyggelig å kunne gi det til velforeningen, sier Brynjulf Einungbrekke.

Delingssaken som omfatter to parseller på henholdsvis 5,8 og 2 mål er nå til godkjenning i kommunen.

Artikkeltags