Hektisk butikkåpning for rjukangutter

I GANG: Glenn Grumheden og Andre Styrvold har travle dager i Porsgrunn om dagen.

I GANG: Glenn Grumheden og Andre Styrvold har travle dager i Porsgrunn om dagen.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Torsdag åpner Andre Styrvold og Glenn Grumheden den nye Spar-butikken på PP-senteret i Porsgrunn.

DEL

– Det er alltid spennende før åpningen. Hvor mye show blir det? Har vi truffet riktig? Men vi er utrolig fornøyd, og gleder oss, fortalte butikksjef André Styrvold (30) TA torsdag like før åpning.

Sammen med rjukankamerat Glenn Grumheden åpnet han den nye dagligvareforretningen på PP-senteret torsdag. Lokalene der Meny har holdt til i en årrekke, er bygget om. Alle de ansatte i Meny-butikken er med over i Spar-butikken.

Glenn Grumheden er svært fornøyd med åpningsdagen torsdag. Det sto folk i kø i kassa og varer på tilbud ble revet ut av hyllene.

- Vi hadde fylt opp lageret med kjøttdeigpakker, 3500 pakker i alt. I dag fredag morgen har vi 15 pakker igjen. Nå står jeg utålmodig på lageret og venter på ny forsyning, sier en lett stressa Grumheden.

Rjukanguttene var også vitne til at 1500 kilo bananer forsvant fra grønt og fruktavdelingen. Kaffetørste er de også i Porsgrunn, 800 poser med Evergood ble solgt.

- Det dukket også opp noen rjukanfolk i butikken, og det var veldig hyggelig. Så langt, alt virker til å gå etter planen, sier Glenn Grumheden.

Apner: Meny er blitt Spar og kolonialen har vært stengt i flere tider. Når butikken åpner blir det med  André Styrvold som butikksjef.

– De ansatte har vært med på hele ombyggingen. Å få ta del i dette gir et annet eierskap til butikken, mener 30-åringen.

– Var gammel og sliten

Det er de nye eierne i Søndre Viken som har ønsket å ruste opp PP-senteret. Opprustningen skal koste mellom 10–15 millioner kroner i første omgang. Senteret har vært uten kolonial i rundt tre uker.

– Det er store forskjeller fra før til nå. Det var en gammel og sliten butikk som ingen hadde satset på. Nå er det ny frisk kapital, og en kjede som ikke har andre butikker i Porsgrunn sentrum. Vi har dobbelt så stor ferskvaredisk, og satser mye på kampanjevarer, sier Styrvold.

Porsbrød

Blant nyhetene i butikken er det én som stikker seg fram. Porsbrødet fra Bakeribua på Rugtvedt har fått en framtredende plassering.

– Pors har etterspurt et brød lenge, og nå er det her. Vi har planlagt dette i flere måneder, sier butikksjefen, som tror på godt salg av patriotbrødet på Vestsida.

30-åringen har mange år bak seg i butikkfaget fra blant annet Ica og Meny, og driver også Eurospar på Rugtvedt.

Norgesgruppen, som blant annet eier Meny, Spar og Kiwi, eier også 49 prosent av Søndre Viken. Den nye Spar-staben teller 23 hoder, 22 av dem er tidligere Meny-ansatte som har blitt med over i den nye butikken.

Artikkeltags