Nok en elendig måling for Arbeiderpartiet

NED: Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet går ned 2,7 prosentpoeng på Opinions måling. Foto: Paul Kleiven / NTB

NED: Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet går ned 2,7 prosentpoeng på Opinions måling. Foto: Paul Kleiven / NTB Foto:

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 19 prosent i en ny måling fra Opinion, en nedgang på 2,7 prosentpoeng. Høyre er største parti med 26,9 prosent.

DEL

For sjette måned på rad er Høyre landets største parti, og fremgangen er på hele 4 prosentpoeng.

Les også: Støre til TV 2: – Jeg har ikke vist meg og Ap fra sin beste side

(Nettavisen) Siden september i 2020 har Arbeiderpartiet ligget mellom 19 og 22 prosent på målingene som Opinion utfører for FriFagbevegelse, Dagsavisen og Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Når vi har tapt så mye tillit som vi har, tar det tid å få den tilbake. Derfor har vi en stor jobb å gjøre framover. Likevel viser målingen et klart flertall for en regjering bestående av Ap, Sp og SV. Det er en tydelig marsjorde som vi tar på alvor, sier Ap-nestleder Bjørnar Skjæran til FriFagbevegelse.

– Når vi har tapt så mye tillit som vi har, tar det tid å få den tilbake. Derfor har vi en stor jobb å gjøre framover, sier Ap-nestleder Bjørnar Skjæran. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB

– Når vi har tapt så mye tillit som vi har, tar det tid å få den tilbake. Derfor har vi en stor jobb å gjøre framover, sier Ap-nestleder Bjørnar Skjæran. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB

Senterpartiet får 20,1 prosent, ned 2 prosentpoeng. Det er likevel femte måned på rad hvor partiet får over 20 prosent.

Frp får 9,8 prosent, ned 1,1 prosentpoeng. SV er femte størst med 8 prosent, opp 1 prosentpoeng. MDG faller også 1 prosentpoeng til 3,4 prosent. For de resterende er det kun små endringer: KrF: 3,4 (uendret), Rødt 4,4 (+0,5) og Venstre 2,7 (+0,5).

Gunnar Stavrum: Rett utfor stupet med Arbeiderpartiet og partileder Jonas Gahr Støre

Opinions partibarometer for januar 2021 er basert på 978 telefonintervjuer ved et tilfeldig utvalg. Intervjuene er gjennomført 5.–11. januar 2021. Feilmarginen er mellom 1,4 og 3 prosent.

Les også: Velgernes dom på tampen av året: Senterpartiet den soleklare vinneren

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken