Gå til sidens hovedinnhold

Det var Houda Lamsaouri (38) som ble funnet død på Notodden

Artikkelen er over 3 år gammel

NOTODDEN: Det var Houda Lamsaouri (38) som ble funnet død i leiligheten sin på Notodden mandag i forrige uke. Eksmannen er siktet for drap.

(Telemarksavisa)

Tirsdag offentliggjorde politiet navnet på kvinnen som ble funnet død i en leilighet i Heddalsvegen på Notodden.

Kvinnen, som var marokkansk statsborger, ble funnet i 14-tiden mandag i forrige uke. Det var en tilfeldig person som reagerte på barnegråt fra leiligheten i Notodden sentrum. Vedkommende sjekket leiligheten, og fant Houda Lamsaouri (38) død.

- En omsorgsperson

Sulaf Chamseddin fra Syria sier den avdøde 38-åringen var en snill omsorgsperson som var veldig opptatt av å ta vare på barnet sitt.

– Hun var en sterk dame som ønsket å klare seg selv, sier hun.

Chamseddin sier hun var en bekjent av den avdøde 38-åringen. Hun beskriver henne som en veldig privat person som holdt seg mye for seg selv.

– Hun var en småbarnsmor som også passet andres barn på en veldig bra måte. Målet hennes var å begynne et nytt liv på Notodden. Hun ønsket å lære seg språket og finne seg en jobb. Hun var en rolig og snill person som også var klok. Hun var det vi kaller en veldig ordentlig dame som bare ønsket et rolig liv. Hun var en veldig varm mamma, sier Chamseddin.

Eksmann drapssiktet

Politiet har bedt om bistand fra Kripos til å etterforske drapet av 38-åringen.

Mannen politiet har siktet for drap er en 53 år gammel syrer som avdøde tidligere har anmeldt for vold. En barnefordelingssak fra mars i år kan være et drapsmotiv.

LES OGSÅ (+): 16 drap på 10 år

Politiet mener drapsmistanken mot eksmannen er styrket etter avhør. De etterlyser også en bil i forbindelse med etterforskningen.

– Vi ønsker tips fra publikum om noen har sett en sølvfarget Volkswagen Sharan i tidsrommet fra lørdag ettermiddag 7. april til søndag kveld 8. april, sier Bunkholt til NRK.

Avdøde anmeldte den siktede eksmannen for vold til politiet i Harstad i 2016, men at saken ble henlagt. Kvinnen flyttet til Notodden høsten 2016. I 2017 skal eksmannen ha vært på Notodden og filmet henne i smug på gata. I mars 2018 ble barnefordelingssaken mellom de to avgjort. Den avdøde fikk full omsorg.Barnet var fysisk uskadd og ble tatt hånd om av barnevernet.