Ap-bauta tror Giske-saken vil styrke Støre

Ap-veteran Thorbjørn Berntsen synes leder Jonas Gahr Støre har håndtert den vanskelige Giske-saken på en korrekt måte. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix/ANB

Ap-veteran Thorbjørn Berntsen synes leder Jonas Gahr Støre har håndtert den vanskelige Giske-saken på en korrekt måte. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix/ANB

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Thorbjørn Berntsen (82) imøtegår kritikken mot Ap-leder Jonas Gahr Støre i Trond Giske-saken.

DEL

– Jonas har håndtert denne prosessen helt riktig, og som partileder vil han komme styrket ut av denne saken på sikt, sier Thorbjørn Berntsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Riktig og viktig

Den gamle Ap-krigeren er æresmedlem i partiet og Norges lengst sittende miljøvernminister (1990-1997). Nå vil han forsvare partilederen sin i forbindelse med alle varslene om Trond Giske.

Jonas Gahr Støre har fått mye kritikk for å ha vært utydelig og for å reagere for sent, men det preller av på Berntsen. Han mener det er riktig og viktig at Støre bruker tid.

– Det handler om å gjøre et møysommelig arbeid som både er uangripelig og etterprøvbart, poengterer Ap-veteranen.

Om kort tid får Berntsen vite at Støre trolig gir Trond Giske beskjed om at han ikke lenger har tillit til den suspenderte nestlederen. Årsak: Varslingssakene om seksuell trakassering mot flere kvinner. Det endrer ikke Ap-bautaens syn på Støres behandling av saken.

Les også: Valgforsker tror Giske er ferdig i politikken

Riktig håndtering

Berntsen underbygger sin lojalitet med at Støre fikk et samlet sentralstyre til å støtte planen hans for prosessen videre overfor den suspenderte nestlederen.

Det samme gjør det faktum at sentralstyret enstemmig ga tilslutning til at det er Støre alene, og ingen andre, som skal avgjøre om Giske har tillit fra partilederen og sentralstyret til å gjenoppta nestledervervet.

– Varslingssakene er en fryktelig vanskelig affære, og da er det helt avgjørende at Støre håndterer dem på en riktig måte. Det gjør han nå, sier 82-åringen.

– Det er mange hensyn som skal tas, og da gjelder det å få landet sakene med en skikkelig prosess. Det er viktig at vi raskt kommer i en posisjon der vi kan drive politikk igjen, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

Jonas har håndtert denne prosessen helt riktig, og som partileder vil han komme styrket ut av denne saken.

Må unngå seigpining

Ap-leder Jonas Gahr Støre har fått kritikk for å reagere for sent i Trond Giske-saken.

Ap-leder Jonas Gahr Støre har fått kritikk for å reagere for sent i Trond Giske-saken. Foto: Berit Roald, NTB scanpix/ANB

– Det er nok av ting å ta tak i, påpeker partiveteranen, som bedyrer at Ap ikke vil komme seg videre om denne saken skal pågå i det uendelige.

– De som har noe mer på hjertet nå, må komme med det fort. Alt må legges på bordet. Det nytter ikke å holde på med seigpining, påpeker Berntsen.

Han lengter tilbake til gamle dager og tidspunktet da Aps legendariske statsminister Einar Gerhardsen ble spurt om å vurdere den politiske situasjonen i Norge. «Det finnes ikke noen politisk situasjon, vi har rent flertall,» lød svaret.

I dag er det annerledes. Ap er Norges største opposisjonsparti.

– Vi må slåss for å reise oss igjen, konstaterer Ap-bautaen Thorbjørn Berntsen. (ANB)

Artikkeltags