Mener Rønningens utspill øker konfliktnivået

Artikkelen er over 2 år gammel

- - Rønnings utspill øker konfliktnivået rundt sykehuset på Rjukan. Det er uklokt.

DEL

MeningerDet mener Ådne Naper, fylkesleder i Telemark SV.

-  Vi må heller skape oppslutning om Sykehuset Telemark i hele fylket. Da er ikke dette veien å gå, fortsetter han.
Ådne Naper er med andre ord ikke imponert over direktør Tom Rønning i Sykehuset Telemark (STHF) som onsdag prøvde å selge sykehuset til 13 millioner kroner. Torsdag skal formannskapet i Tinn skal bestemme seg om de skal  stoppe næringsprosjektet Rjukan medisinske senter etter tre års forsøk og bruk av 6,7 millioner av 20 millioner kroner, som  Tinn fikk etter sykehusnedleggelsen. De resterende 13 millioner mener han kommunen bør bruke til å kjøpe sykehuset.
- Skal du selge deg ut av et nabolag, lønner det seg sjeldent å kaste kinaputter rundt i gata for å irritere naboene. De kjøper deg ikke ut for å være grei, sier Naper.


SV-politikeren mener Tinn kommune først og fremst har et ansvar overfor innbyggerne.

- De skal ha gode, kommunale velferdstjenester. Dette koster penger, og bør prioriteres over å ta regninga for bygg staten ikke vil bli sittende på.
 

Naper mener videre.
-Helseforetaket får drifte sine egne bygg, og ikke bruke aktiviteten på sykehuset som gissel overfor kommunestyret i Tinn. Helseforetaket forsøker å skyve den økonomiske risikoen over på Tinn kommune. Og skaper bevisst uro dagen før et formannskapsmøte. Her bør også Rønning bidra til ro og en ryddig prosess, avslutter Ådne Naper.

Artikkeltags