Kom med raus dialyse-gave

Fikk Gave:  Sykehuset venner har gitt et nytt dialyseapparat til Rjukan.  - Flott, synes pasient Oluf Jacobsen. Bak f.v. Merete Skinnarland, Kjellfrid Neset, Per Urdahl, Tove Bystrøm. Tåve Køhn Andersson og Christian Norenes.

Fikk Gave: Sykehuset venner har gitt et nytt dialyseapparat til Rjukan. - Flott, synes pasient Oluf Jacobsen. Bak f.v. Merete Skinnarland, Kjellfrid Neset, Per Urdahl, Tove Bystrøm. Tåve Køhn Andersson og Christian Norenes.

Artikkelen er over 2 år gammel

Et nytt dialyseapparat til den nette sum av 200 000 kroner. Det var gaven venneforeningen overrakte sykehuset.

DEL

– Det er flott at de får et sånt apparat. Ja, alt det Rjukan sykehus venner har gjort for sykehuset, sier Oluf Jacobsen.

Kan behandle alle

Han er fast pasient på dialysen og allerede koblet til det nye apparatet.

Det kommer vel med, forteller avdelingsleder Merete Skinnarland.

– Hadde vi ikke fått dette apparatet, så ville noen av pasientene måttet reise til Notodden. Nå kan vi behandle alle seks pasientene fra Tinn her, sier Skinnarland.

Slipper reisevei

Avdelingen startet opp i 2011 med to dialyseapparater, nå har de sju – to av disse er gitt av Rjukan sykehus venner. Som i tillegg har bidratt med et håndholdt ultralydapparat.

– Det er veldig viktig at avdelingen på Rjukan har nok apparater så pasientene slipper lang reisevei til behandlingen, sier Tåve Køhn Andersson. Hun understreker at det fortsatt er aktivitet i venneforeningen, selv om det har blitt stillere om dem.

Jobber fortsatt

– Vi sender ikke lenger ut giroer til husstandene – det ble for dyrt. Men vil noen støtte oss så er det bare å gi til bankkontoen vår. Det er mye vi kan bidra med, nå har vi nettopp sørget for beplantning ute foran sykehuset. Det er noe vi gjør hvert år, sier Andersson.

Det å få et så dyrt apparat er i gave, er imidlertid langt fra hverdagskost, heller ikke for klinikksjef Per Urdahl.

- Dette er vi veldig glade for. Nå har vi seks apparater og et i reserve her på Rjukan. Det betyr at vi kan fortsette å tilby dialyse framover. Apparatet er komplett med alt utstyr, det var bare å plugge et i veggen. En flott gave, sier Urdahl.


Artikkeltags