Nye Rjukan Vel

Dugnadsgjeng: Her er gjengen i Rjukan Vel klar for første dugnad i  byen. Neste tirsdag er det dugnad og en ny sjanse for frivillige. Leder for Frivillighetssentralen Åshild Langeland (nr. 4 f.v.) håper på enda større oppslutning. – Det er 232 medlemmer i gruppa på Facebook, så interessen er der, sier Langeland

Dugnadsgjeng: Her er gjengen i Rjukan Vel klar for første dugnad i byen. Neste tirsdag er det dugnad og en ny sjanse for frivillige. Leder for Frivillighetssentralen Åshild Langeland (nr. 4 f.v.) håper på enda større oppslutning. – Det er 232 medlemmer i gruppa på Facebook, så interessen er der, sier Langeland

Artikkelen er over 2 år gammel

.

DEL

Dugnadsgjengen i Rjukan Vel nøyer seg ikke med å feie for egen dør. Nå tar de et frivillig tak i Rjukan sentrum.

Nettdebatten om rot og villnis på Rjukan, ble løftet fra ord til handling da ordfører Bjørn Sverre Birkeland inviterte til «mosemøte» på Birkelandsbrua for et par uker siden. Mange møtte opp, og sist mandag var oppstartsmøte for Rjukan Vel i Frivillighetssentralen med tolv frammøtte.

Ryddet Sportsplassen

– Det kom så mange ideer på mosemøtet, blant annet om dugnader, så det er fint å komme i gang, sa Birkeland, som ga stafettpinnen til kommunalsjef Finn-Arild Bystrøm som hadde slagplanen for dugnaden klar.

Etter rådslagning bar det ut i gatene med rive, spade, sag og saks. Etter noen timer var skråningen ved Sportsplassen og bedet ved Kebabstua ryddet. Så gikk gjengen videre til skråningen bak parken, Thorleif Jenssen er blant dem som gjerne tar et tak for byen.

– Få ting til å skje

– Det er viktig å få med så mange som mulig på dette. Når de ser hva vi kan gjøre på det lille området vi rekker over, så kan det inspirere andre til å gjøre det de kan. Det vil gi en vesentlig bedring i byen. Så det som er viktig nå, er å få ting til å skje, sier Jensen.

Neste tirsdag er det på`n igjen med ny dugnad, denne gangen etter arbeidstid.

– Vi rekker en dugnad til før snøen kommer, og så må vi ha et møte og planlegge våren. Jeg håper mange blir med, det er 232 medlemmer i facebookgruppa Rjukan Vel, så det er i hvert fall stor interesse, sier Åshild Langeland. Hun tar seg av koordineringa i påvente av en formell stiftelse av velet.

Artikkeltags