Trump vil Make America Great Again på Rjukan også nå

DEL

Om USAs president Donald Trump er i vinden på Rjukan er usikkert. Men noen har i løpet av de siste dagene hengt opp et amerikansk trumpflagg i flaggstanga ved det gamle pakkhuset ved Rjukan stasjon. På flagget står det "Trump Make America Great Again" .

Om det er en politisk markering eller bare gjort på tull, er det ingen som vet. Donald Trumps popularitet i Tinn er vel ganske laber, som i Norge ellers. Men RA vet ikke dette 100 prosent, og da svært mange i Tinn har slekt i USA kan det kanskje være noen som liker den frittalende presidenten også.

Pakkhuset er en del av verdensarven og Norsk industriarbeidermuseums direktør Runar Lia vil i løpet av dagen sørge for at flagget tas ned. NIA er ikke en av Trumps støttespillere.

- Flaggstenger som NIA har skal kun brukes til å heise det norske flagget eller våre interne flagg.

Gjennom sine mange verv i Notodden bluesfestival er Runar Lia en USA-kjenner. Hvert år i mange år tar han og resten av ledelsen i bluesfestivalen en tur til sørstatene i USA for å besøke musikere og bluesmiljøer i Tennessee og Mississippi.

Runar Lia har merket at Donald Trump har stor støtte blant amerikanere han møter, og det gjelder alle hudfarger.

- Det er en stor middelklasse amerikanere som ønsker forandring, og Donald Trump er deres mann. Det kan virke som vi i Norge i ikke helt får med oss hvor populær han faktisk er blant amerikanere, forteller Runar Lia, som selv ikke liker at flaggstengene til NIA brukes på denne måten.

Artikkeltags