Odda-Rjukan-Oslo

Kommer til Rjukan: Protesterende oddinger på vei til Stortinget legger inn en times lunsjpuse på Rjukanhuset.  Her en initiativtakerne i Odda. F. V: Tommy Tverdal, Andreas Jacobsen, og Terje Kollbotn  (foto Hardanger Folkeblad) 
 Av SYNNØVE NYHEIM
Publisert:04. mai 2017, kl. 19:00
Sjukehusaksjonistane trur ikkje kampen for akuttkirurgien er vunne endå. No vil dei ha flest mogleg med seg på bussar til Oslo.

Kommer til Rjukan: Protesterende oddinger på vei til Stortinget legger inn en times lunsjpuse på Rjukanhuset. Her en initiativtakerne i Odda. F. V: Tommy Tverdal, Andreas Jacobsen, og Terje Kollbotn (foto Hardanger Folkeblad) Av SYNNØVE NYHEIM Publisert:04. mai 2017, kl. 19:00 Sjukehusaksjonistane trur ikkje kampen for akuttkirurgien er vunne endå. No vil dei ha flest mogleg med seg på bussar til Oslo.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Sjukehusaksjonistene i Odda tar turen til Stortinget – via Rjukan. Terje Kolbotn, lokal LO-leder, vil holde appell på Rjukanhuset.

Søndag 14.mai blir det folksomt på Rjukanhuset.  En busskonvoi  fra Odda som skal til Stortinget har  lagt inn en  times lunsjpause på Rjukanhuset. De skal inn til Oslo for å protestere mot forslaget om å legge ned det akuttkirurgiske tilbudet  ved sykehuset.

 LO – leder Tom Nilsen håper flest mulig innbyggere i Tinn tar imot vestlendigene.

- De står nå midt oppe i den kampen vi her i øvre Telemark sto opp i for ikke lenge siden. Dagen etter, den 15, kommer saken opp i Stortinget. Da skal skjebnen til tre sykehus avgjøres, Odda, Narvik og Flekkefjord. Hvis flertallet på Stortinget følger anbefalingene fra foretakene, så er jeg redd det er takk og fravel til akuttkriurgien til alle lokalsykehus her i landet , også på Notodden etterhvert, mener Nilsen .

Viser film

Han vil ønske de langveisfarende velkommen. Terje Kolbotn er leder av LO i Indre Hardanger og har vært en markant talsperson i det sykehusopprøret som nå brer seg i Hordaland. Protesten manifisterte seg i en kraftig og tverrpolitisk markering 1.mai i Odda.

Under lunsjen vil Kolbotn holde en appell. Her vil det også bli vist en film fra 1.mai markeringa i Odda, mens ordfører Bjørn Sverre Birkeland vil holde en appell. Før avreisen til Oslo vil sjukehusaktivist og tidligere ordfører i Tinn, Turid Opedal , holde avslutningen.

7000 underskrifter

Hardanger Folkeblad intervjuet initiativtakerne tidligere i mai.

- Me tar med oss dei over 7000 underskriftene me har samla inn og plassert i ein perm, som me gir til både stortingspresidenten og helseministeren, sa Andreas Jacobsen, nestleder LO i Indre Hardanger.

De har spesielt oppfordret ungdommen om å stille. De legger opp til samfunnsfagtimer og omvisning på Stortinget i løpet av dagen.

– Det går mykje spekulasjonar no, og det kan skje mykje drama i siste runde. Men folkeviljen skal sigra til slutt, sa Kollbotn til Folkebladet.

Artikkeltags