Alternativ jul på Røde Kors-huset

Ønsker alle velkommen: Leder av Frivillighetssentralen, Åshild Langeland, håper mange benytter seg av den alternative julefeiringen på Røde Kors-huset.

Ønsker alle velkommen: Leder av Frivillighetssentralen, Åshild Langeland, håper mange benytter seg av den alternative julefeiringen på Røde Kors-huset.

Artikkelen er over 2 år gammel

Julaften er ikke dagen da man må sitte alene. Frivillighetssentralen inviterer til gratis og rusfri julekveld på Røde Kors-huset.

DEL

I høytider som jul kan det være godt for noen å ha et alternativ, sier Åshild Langeland, leder på Frivillighetssentralen.


Det er et behov

Det er mange grunner til at folk er alene på julaften. Og det er flere enn bare enslige som ønsker å delta på en slik julefeiring. Skulle noen føle seg skamfulle fordi de er alene på denne høytidsdagen, da vil Åshild de skal vite at de ikke er alene. Slike alternative juleselskap finnes over alt. På Rjukan har julekveldsarrangement i regi frivillige pågått i to år og erfaringen viser at det er behov for å samle mennesker som ikke har noe sted å feire julaften.

I fjor var det Skinnarbu høyfjellshotell som arrangerer åpent selskap, og det kom mange, mange flere enn hotelldirektøren hadde ventet. Det ble en svært hyggelig kveld.

– Vi håper folk ikke vegrer seg for å delta. Påmeldingsfristen er 20. desember. Før fristen har allerede noen meldt seg på, sier Langeland.

– Det vil bli servert tradisjonell julemat samt et svinefritt alternativ. Innvandrere er også velkommen til å feire julekveld med sambygdinger. Dette er et arrangement for alle, enslige, eldre, unge og familier med barn. Skulle barnefamilier melde seg på fikser vi julegaver til de minste.


Lang dag


Feiringen begynner med julegrøt ved 15.00-tiden. Deretter blir det kaffe og noen timer med sosialt samvær og brettspill. Klokken 19.30 er selskapet over. Åshild understreker at arrangementet er alkoholfritt.


Lokale sponsorer


Flere dagligvarebutikker har meldt fra at de sponser mat og søtsaker som deltakerne kan kose seg med.

Åshild Langeland håper andre som har noe de kan bidra med i forhold til denne kvelden melder seg til Frivillighetssentralen og henne.

Fremdeles er det en del ting som må på plass før alt er klappet og klart.

De som skal hjelpe til på Røde Kors-huset julaften er Balakumar Thurasingum, Geir Andersen og Ellen Marie Fastrup Steffens.

– Alle gleder seg til julekvelden, og nå er det bare for folk til å melde seg på.




Artikkeltags