Mann (29) funnet etter omfattende leteaksjon

HJARTDAL: En 29-årig mann er funnet i tilsynelatende god form natt til fredag etter at han ble savnet etter en fisketur i Hjartdal torsdag, melder politiet.

DEL

(Telemarksavisa) Siste klokken 01.30: Mannen har kommet til rette i tilsynelatende god form, melder politiet. Han blir nå tatt hånd om av politi og fraktes ut av området.

– Klokka 1.14 observerte et av helikoptrene et bål i mørket ved et vann, og det viste seg å være han som satt der og varmet seg, helt udramatisk. Han oppfattet ikke seg selv som savnet, sier operasjonsleder Merete Kvaal ved politiet i Sørøst politidistrikt til NTB.

Savnet

Torsdag kveld ble en 29 år gammel mann meldt savnet etter å ha vært på fisketur med to andre personer, to kvinner i 20-åra.

– Det var tre personer som gikk sammen på tur. To av dem forteller at de sist så mannen ved 16-tiden, da de var på vei ned fra et fjell. Da sto mannen og fisket ved et vann, fortalte operasjonsleder Christian Gulli, torsdag kveld.

Ikke kjent

Turfølget var på fisketur ved Jønntjønn og Svartdal i Hjartdal. Da mannen ikke hadde kommet tilbake ved 19-tiden, torsdag, ble det meldt fra til politiet.

Det ble da opplyst at 29-åringen ikke var kjent i området.

Leteaksjonen ble igangsatt da politiet ble oppmerksomme på at mannen befant seg ute i terrenget alene på kvelden, uten at noen hadde hatt kontakt.

Flere frivillige

Det var mange frivillige som deltok i søket etter mannen, torsdag kveld og natt til fredag.

Mannskap fra Røde Kors i Hjartdal, Seljord og Notodden bisto i søket. Et helikopter bisto også i søket etter mannen.

Omstendighetene rundt fisketuren er fremdeles litt uklare, og Kvaal opplyser at 29-åringen takket ja til å bli med en Røde Kors-båt over vannet og fraktes ut av området i natten.

– Vi er ikke helt sikre på hva som var planen hans.

Artikkeltags