Til uka blir det over 30 grader igjen

Vi begynner å bli godt vant med sommervarme. Her er det en som var funnet en effektiv måte å kjøle seg ned. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Vi begynner å bli godt vant med sommervarme. Her er det en som var funnet en effektiv måte å kjøle seg ned. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Artikkelen er over 1 år gammel

TELEMARK: Varmen fortsetter fram til neste helg.

DEL

(Telemarksavisa) Det har vært fint vær så å si hver dag siden mai. Temperaturer på over 30 grader, skyfri himmel og varmerekorder har preget sommeren hittil.

Denne uka har temperaturene sunket noe, men det har fortsatt vært nokså varmt. Til uka ser det ut til at gradestokken vil bikke 30 grader igjen.

Sol i Telemark

– Nå har vi hatt varmt og tørt vær lenge og det ser ut til å fortsette neste uke også. Det vil blir temperaturer til over 30 grader til og med fram til neste helg. Da kan det komme en mulighet for regn. Det forteller Eldbjørg Moxnes i Meteorologisk institutt.

Og været vil være så å si likt i hele fylket.

– Det vil være litt vind på kysten i perioder, men ellers er det ikke noe veldig dramatisk som skjer på værfronten, sier Moxnes.

SKIEN: I Skien og flere steder i fylket vil det blir over 30 grader til uka.

SKIEN: I Skien og flere steder i fylket vil det blir over 30 grader til uka. Foto:

 

Regn til helga

Selv om det er meldt noe regn neste helg, spørs det om det vil redusere skogbrannfaren i fylket.

– Vi får håpe at det slår til med litt nedbør neste helg. Det blir nok ikke nok til å dempe skogbrannfaren, men alt hjelper litt på, sier Moxnes.

Og uka etter igjen vil godværet fortsette.

– Det ser fortsatt ganske varmt ut etter det igjen, men det blir kanskje litt mer skiftende. Men, det er så langt fram at det blir litt usikkert, avslutter Moxnes.

Artikkeltags