På lag med Huseklepp

JOBBER SAMMEN: Erik Huseklepp og Benedicte Byholt Hagen i Huseklepp Arena i Åsane. Skulle fotballinteresserte fra Tinn være på besøk i Bergen har Benedicte et tilbud til deg.

JOBBER SAMMEN: Erik Huseklepp og Benedicte Byholt Hagen i Huseklepp Arena i Åsane. Skulle fotballinteresserte fra Tinn være på besøk i Bergen har Benedicte et tilbud til deg.

Med Erik Huseklepp som frontfigur og medeier håper gründerne Trygve Hagen og datteren Benedicte Byholt Hagen at en ny innendørs fotballarena i Bergen kan bli en suksess. .

DEL

I et næringslokale i Åsane har tidligere fotballspiller for Rjukan IL, Benedicte Byholt Hagen og faren hennes, også han tidligere fotballspiller i RIL, Trygve Hagen åpnet Huseklepp Arena, en hall som tilbyr det siste innen fotball, cageball.

Populært tilbud

Cageball er vanlig fotball som spilles på kunstgressbane med en meter høyt vant rundt. Over vantet er hele banen kledd med et seks meter høyt nett. Dette gjør at ballen er i spill hele tiden. Målene på banen kan justeres i to forskjellige størrelser, slik at man står fritt til å spille både med og uten keeper.

– Cageball har vært stort på Østlandet en stund nå, og meg og pappa så behovet for å få noe slikt til Bergen. I en by med så mye vær er det ingenting som er bedre enn å kunne trene og spille fotball inne, sier rjukanjenta Benedicte Byholt Hagen, som nylig var ferdig med ett år i Kystvakten i sjøforsvaret.

Huseklepp på laget

Benedicte er en tøff og målbevisst ung dame på 20 år som bodde på Rjukan til hun var 16 år. Hun flyttet til Bergen for å forfølge sin fotballdrøm i klubben Åsane, samme klubb som hennes arbeidskollega, og tidligere stjerne i Brann, Erik Huseklepp spiller nå.

I sin innholdsrike fotballkarriere har Huseklepp også spilt for Bari, Portsmouth og Birmingham. Han har scoret sju mål på 35 landskamper med det norske flagget på brystet.

-Det var utrolig stas da vi fikk Erik Huseklepp med på laget, han var engasjert etter første stund. Målet er å skape et hyggelig, uhøytidelig og inkluderende sted for fotballmiljøet i Bergen. sier Benedicte til RA.

Gjør alt mulig

Huseklepp Arena tilbyr også boblefotball for barn og voksne, eget opplegg til bursdager, skolefritidsordning (SFO), turneringer og seriespill, samt personlig trener i små grupper.

Og Benedictes arbeidsoppgaver er minst like mangfoldig som aktivitetstilbudet i arenaen.

– Jeg har en alt mulig oppgave hvor jeg er med på det administrative, står i kiosken, er bursdagsvert og dømmer kamper. Det er veldig moro. Jeg flyttet til Bergen for å spille fotball, så dette er en drømmejobb for meg.

Fokuset til rjukanjenta nå etter hun er ferdig med forsvaret og har fått være med å sparke i gang dette fotballprosjektet, er å få fart på egen fotballkarriere igjen.


Artikkeltags