Statens vegvesen omorganiserer: – Skal jobbe for at ingen blir oppsagt

TILLITSVALGT: – Fortsatt er det uklart hvordan de 40 arbeidsplassene på Gjøvik berøres i forbindelse med omorganiseringen av Statens vegvesen, sier Mizanur Rahaman, tillitsvalgt i Akademikerforbundet og prosjektleder hos Statens vegvesen.

TILLITSVALGT: – Fortsatt er det uklart hvordan de 40 arbeidsplassene på Gjøvik berøres i forbindelse med omorganiseringen av Statens vegvesen, sier Mizanur Rahaman, tillitsvalgt i Akademikerforbundet og prosjektleder hos Statens vegvesen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Et forslag til omorganisering av Statens vegvesen innebærer 1.650 færre ansatte enn i dag hvor 7.824 personer jobber i etaten. 40 arbeidsplasser på Gjøvik står fortsatt i fare.

DEL

(Oppland Arbeiderblad) Kostnadene skal ned med 1,7 milliarder kroner, noe som betyr at hver femte ansatt i Statens vegvesen berøres.

Det er Veier24 som melder om forslaget som ble oversendt Samferdselsdepartementet tirsdag ettermiddag. De ansatte ble orientert om saken i et allmøte klokken 15.

Reising eller flytting

Vegvesenet understreket i en Twitter-melding tirsdag at ingenting tyder på oppsigelser.

40 arbeidsplasser på Gjøvik kan bli borte dersom det blir oppsigelser, men det håper Mizanur Rahaman, tillitsvalgt i Akademikerforbundet og prosjektleder hos Statens vegvesen, at det ikke blir.

– Statens vegvesen har vært en god arbeidsgiver og vi tillitsvalgte vil jobbe for at det ikke blir oppsigelser, men naturlige avganger. Alle har jobb i hvert fall ut året. De ansatte må sannsynligvis forberede seg på reising eller flytting, sier Rahaman til Oppland Arbeiderblad.

Han mener alle er utsatt, men særlig kontoravdelinger på distriktskontorer som i Gjøvik, etter at vegvesenet besluttet at regionmodellen opphører, og i stedet innfører en funksjonsmodell som består av divisjoner, som skal innføres senest 2021.

– Fortsatt er det altså uklart om hvordan de 40 arbeidsplassene på Gjøvik berøres etter dagens beslutning, sier Rahaman, som ble informert på et allmøte tirsdag ettermiddag.

For byråkratisk

I forslaget heter det blant annet at dagens organisering preges av for mye byråkrati og at etaten i dag ikke er godt nok rustet til å håndtere nye måter å løse persontrafikk i byer på.

Veidirektør Terje Moe Gustavsen sier omorganiseringen vil bidra til å gjøre Vegvesenet mer effektive og sikre mer vei for pengene.

– Den nye modellen sikrer en tydeligere styring av virksomheten, og vi vil få større kraft i gjennomføringen av oppgaver generelt, og digitaliseringen spesielt, sier han.

Vegdirektøren understreker at rapporten han tirsdag overleverte Samferdselsdepartementet er hans forslag til ny organisasjonsmodell, og at det vil være opp til departementet å ta den endelige beslutningen.

Artikkeltags