Først sykehuset på Rjukan, så Notodden.

Inviterer til folkemøte: Arbeiderpartiet ved Anne Grethe Randbye og Alexander Lien sier et folkemøte skal skape klarhet i framtida for sykehusene i Telemark.

Inviterer til folkemøte: Arbeiderpartiet ved Anne Grethe Randbye og Alexander Lien sier et folkemøte skal skape klarhet i framtida for sykehusene i Telemark.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Om noen trodde Notodden sykehus var sikret for framtida, så tror de feil. Kampen for sykehuset er viktigere enn noen gang.

DEL

Det sier Alexander Lien og Anne Grethe Randbye som nå har samlet troppene i Telemark Arbeiderparti og LO.

Folkemøte

LO og Fagforbundet kaller nå inn til folkemøte i Kafè K onsdag 5. april, og her vil alle toppene i Sykehuset Telemark være til stede. Både styreleder, Per Anders Oksum, konstituert sykehusdirektør, Tom Helge Rønning, og hovedtillitsvalgt Lise Larsen. Samtidig inviteres alle partiene i Telemark til debatt om hva de kan bidra med for å sikre fremtiden for Sykehuset Telemark.

–Ja, det som er igjen av sykehuset i Telemark, sier Lien og smiler litt oppgitt over helsepolitikken.

Ofte skjer det små endringer ved sykehusdrift, og i utgangspunktet ser det tilforlatelig ut. Men vi som har vært med en stund, ser at det som var små endringer får store og drastiske konsekvenser, sier Lien.

Leger sier opp

–At administrativt vedtak når det gjelder sykehuset på Notodden er å kutte ut ettermiddag og nattvakter for røntgenleger. Dette er vedtatt satt ut i livet fra 1. september, men allerede nå har flere røntgenleger sagt opp sin stilling, og i mangel på mannskap har man allerede vært nødt til å sende folk til sykehuset i Skien, sier Anne Grethe Randbye. Hun understreker at på folkemøtet den 5. april får også røntgenlegene være til stede.

De to mener det er helt naturlig at legene sider opp sin stilling. De er forståelig nok opptatt av langsiktighet.

Og hun synes ikke det er rart at røntgenleger avstår fra å søke en stilling som forsvinner over sommeren, og sykehusledelsen kan gråte over hvor vanskelig det er å få søkere til stillingen.

–Hvor viktig er et folkemøte i denne prosessen?

Vi ha klarhet

–Det er rett og slett et forsøk på å få klarhet i hva som vil skje med våre sykehus i framtida, sier Lien. Først tok de Rjukan sykehus, nå trues Notodden sykehus og jeg tror heller ikke sykehuset i Skien overlever denne prosessen.

–Man skulle tro at ny teknologi ville bringe tjenestene dit folk er, men innen helsesektoren er det hele snudd på hodet. Her blir helsetjenestene fjernet fra pasientene som må reise mangfoldige mil for den minste ting, sier Anne Grethe Randbye.

Artikkeltags