Fyllekjører endte i grøfta

Artikkelen er over 2 år gammel

TELEMARK: I natt var det flere i fylket som ignorerte promillegrensa. Både på land og vann.

DEL

(Telemarksavisa) Politiet meldte ved 23-tiden fredag kveld at en bil hadde kjørt i grøfta ved Sandvatn, på Hardangervidda. De mistenkte raskt at føreren av bilen var beruset.

Politiet og ambulansemedarbeiderne fikk hjelp av Krossobanen til å komme seg opp på fjellet. Da de kom fram til mannen viste det seg at han var beruset, men at han var i ellers fin form. Han ble kjørt til legevakta for en blodprøve.

Mannen er i 60-årene og fra Romerike. Han ble anmeldt for forholdet, mistet lappen og kan vente seg en klekkelig bot i posten.

Fyllekjører stoppet for å sove

På Stathelle var det også en mann som ikke klarte å la bilen stå, selv om han hadde drukket alkohol. 50-åringen fra Bamble ble observert kjørende vinglete rundt halv fire tiden i natt.

Melder bestemte seg for å følge etter sjåføren, helt til politiet kom. Da politiet fant ham, lå han å sov i bilen på parkeringsplassen til Croftholmen. Mannen innrømte å være beruset. Han ble tatt med til legevakta for en blodprøve, men mistet lappen på stedet og kan vente en bot og anmeldelse.

Over lovlig grense

I Kragerø hadde en båtfører drukket for mye over grensa til hva som er lovlig.

– Promillegrense på båt er 0.8. Mannen får en bot og han mistet båtførerlappen, sier operasjonsleder Aadne Røilid i Sør-Øst politidistrikt.

Mannen er i 30-årene og fra Kragerø.

Artikkeltags