Blånissan i Tessungdalen redda jula for barna i Nittedal

Av

Sigrid Lurås Nørstebø har de siste dagene hatt det travelt med å pakke flere kasser med blånisseklær og diverse utstyr. Jula i Nittedal skal reddes.

DEL

Nittedal barneteater var i ferd med å planlegge årets juleforestilling, Jul på Månetoppen, da de fant ut at de hadde minimalt med klær og utstyr. Hva gjør man, når tiden er for knapp til å få strikket det nødvendige antall gensere og luer ?

Hyggelig å hjelpe

Google kom først med tips om kostymer som befant seg i Trondheim og de hadde egentlig begynt å planlegge tur til Trøndelag , da de fikk opp en link til Blånissan i Tessungdalen. På facebooksida kunne de bli kjent med blånissene som herjet i Tessungdalen og barnehagene i bygda i jula.

Og ikke nok med det. De hadde de flotteste klær og utstyr – helt identisk med klærne de fleste har sett i NRK’s julekalender for noen år siden..

En telefon til Sigrid Lurås Nørstebø, som sammen med Kari Miland har strikket og sydd alle de flotte klærne, gav full uttelling for nittedølene i beit..

Blånissan i Tessungdalen syns bare det var artig å kunne låne bort klær og utstyr til teateret i Nittedal.

- Bare hyggelig å hjelpe til, og samtidig medvirke til at en masse masse barn får det moro,. sier Sigrid og Kari.

Klærne ble hentet ut fra lageret, registrert og pakket i store kasser, og søndag ble de sendt med en sjåfør til Nittedal.

Strikka så det det gnistra

Alle barn i Tessungdalen vet at det er her de riktige Blånisser bor. De som er på TV er bare skuespillere. Den første blånissen viste seg på Nørstebø i 2004 – siden kom det flere, og i en årrekke ble det stelt i stand Blånissefest i desember.

Etter hvert som blånissan vokste i størrelser og det trengtes flere klær, har Sigrid Lurås Nørstebø og Kari Miland strikka så pinnene gnistret hvert eneste år.

Flotte kjoler og kapper er også produsert, krone med blå steiner til Dronning Fjellrose, den riktige pelsen på lua til Myrtel og den riktige fasongen på lua til Storm.

Gjennom 15 år har Blånissan gledet barn i hele Tinn og Nørstebø gård var rammen om den årlige Blånissefesten med over 100 gjester. Festen tok en pause for tre år siden.

Og hvordan er det gått med barna som så de første blånisser for 15 år siden ? De har nå blitt ungdommer og medvirker til å spre blånisseglede i barnehager og ved diverse arrangementer i Tessungdalen.

Men nå er altså de flotte klærne på vei til Nittedal hvor de 1. adventshelg kan oppleves på Nittedal barneteater i forestillingen Jul på Månetoppen.

- Er du i oslo-området den helga, burde du få med deg forestillingen, oppfordrer Sigrid Lurås Nørstebø.Artikkeltags