Tidlig varsling redder liv - sjekk brannvarsleren din

RØYKVARLSERDAGEN: Brannsjef Ken Drager håper alle i Tinn nå har fungerende brannvarslere. Desember og januar er høytid for husbranner i Tinn.

RØYKVARLSERDAGEN: Brannsjef Ken Drager håper alle i Tinn nå har fungerende brannvarslere. Desember og januar er høytid for husbranner i Tinn.

Nå står brannhøytiden for døren igjen. Brannsjef Ken Drager vil at alle i Tinn sjekker batteriene i røykvarslerne sine nå.

DEL

Brannvesenet i Tinn ber om at alle sjekker røykvarsleren ved inngangen til årets mest brannfarlige måneder.

– Når det brenner er hvert sekund avgjørende. Man overlever ikke lenge i en bolig som raskt fylles opp av røyk, så man er helt avhengig av tidlig varsling for å redde seg selv og de man bor sammen med, sier brannsjef Ken Drager.

Bytt batteri i røykvarsleren

Alle boliger skal ha røykvarslere eller brannalarmanlegg, og man må ha minst én varsler i hver etasje. Alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom, også når døren mellom rommene er lukket.

– En fungerende røykvarsler er våken og følger med, også når du sover. Sørg for å gå brannsesongen i møte med nye batterier, og kontroller at du hører varsleren godt sier Drager, som var gikk fra hus til hus i Rjukan sentrum fredag. . Han delte ut røykvarslerbatterier og brannforebyggende informasjon. Dette i forbindelse med den nasjonale røykvarslerdagen, som er 1. desember.

En tilsynelatende liten ting som å kjøpe nye batterier kan redde både liv og verdifulle hjem.

Brennbar tid

Desember og januar er årets mest hektiske måneder for brannvesenet i Norge.

– Vi trekker innendørs, fyrer i peisen, lager fet mat på komfyren, tenner lys og ikke minst – drikker mer alkohol. Denne kombinasjonen er direkte brannfarlig, sier Drager.. Dette er en tematikk som opptar brannvesenet i Tinn


Artikkeltags