Grethe hedret med frivillighetsprisen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Den allestedsnærværende Grethe Vrålstad Hansen ble tildelt Tinn kommunes frivillighetspris under Tinn ILs 125-års idrettsgalla lødag kveld.

DEL

Frivillighetsprisen ble overrakt en rørt Grethe Vrålstad Hansen av ordfører Bjørn Sverre Birkeland og kultur og oppvekstutvalget Ragnar Gunleiksrud helt på slutten av Tinn Idrettslags "Idrettsgalla 2017" som var en del av klubbens 125-årsmarkering.

Overrasket
Det var en rørt men fattet prismottaker, som hadde ant at det var noe i gjerde, siden hun og mannen var blitt spesielt invitert, men regnet med det var en pris eller noe fra idrettslaget.
- Tusen hjertelig takk Tinn kommune, og den som har nominert meg. Det var veldig hyggelig, sa Vrålstad Hansen og fortalte litt om da hun og sa noen ord til monne om Tom Øyvind Tverberg da de gikk inn for å lede idrettslaget, som leder og nestleder fordi ingen ville sitte i styret. Det ble 18 år før hun fikk avløsning.

- Sonde som har holdt ut med meg i mange år, har alltid sagt jo, og ikke vært veldig mye sur iallefall.
- Og jeg er ikke ferdig med frivilligheten. Jeg blir fortsatt med å hjelper til, sa Vrålstad Hansen, før hun spontant sa at pengene hadde hun ikke bruk for.
- Jeg skjønner at det er 10.000 kroner i prispenger. Så da har jeg lyst til å gi halvparten til Tinn IL og halvparten til Tinndølan, sa hun, og fikk naturligvis kjempeapplaus fra den fullsatte salen som i et pr timer allerede hadde opplevd prisdryss.

Begrunnelsen
I juryens begrunnelse, som ble lest opp av leder av Tinn kommunens kultur og oppvekstutvalg og juryformann Ragnar Gunleiksrud heter det:
- Prisvinneren har i alle år lagt ned utallige timer med dugnad og vist et stort engasjement både for Tinn IL, skytterlaget, Atrå samfunnshus, spelemannslaget, ungdomslaget, bygdekvinnelaget og flere andre frivillige lag og foreninger. Der det er et arrangement og aktivitet stiller prisvinner alltid opp for å bidra med hjelp enten det er kaffekoking, vaffelsteiking, utdeling av premier eller koordinator av aktiviteter som tirsdagsrenn på ski i Atrå og ansvar for T2 på Norseman Xtreme Triathlon. Prisvinneren har vist et stort engasjement spesielt for barn og unges oppvekstsvilkår i Atrå og bygdene og har også jobbet i mange år på ungdomsklubben.

IL-leder i 18 år
- I tillegg til praktisk dugnadsarbeid er også prisvinner særs aktiv med styrearbeid, både som styreleder og som styremedlem i utallige lag, foreninger og organisasjoner opp igjennom årene, bl.a. styreleder av Tinn IL i 18 år.
Kultur- og oppvekstutvalget håper at årets prisvinnere kan være til inspirasjon for andre frivillige ildsjeler i Tinn kommune og at prisen kommer til glede i det videre arbeidet med frivillighet. Juryen mener at årets kandidat er en verdig prisvinner som har gjort og som fremdeles gjør mye for frivilligheten i Tinn kommune. Dette ønsker Tinn kommune å hedre ved å tildele årets frivillighetspris 2017 til Grethe Vrålstad Hansen.

Samfunnsverdi
Ifølge juryen var det i år kommet inn fem forslag på kandidater til prisen, som juryen kultur- og oppvekstutvalget har vurdert. I statuttene til Tinn kommunes frivillighetspris, som er en ildsjelpris som er en påskjønnelse for frivillig innsats, står det: Prisen skal synliggjøre frivillighetens egenverdi og samfunnsverdi gjennom å løfte frem gode eksempler på resultater av frivillig innsats. Arbeidet må ha hatt betydning for lokalsamfunnet eller innbyggere i Tinn kommune.


Den sjette prisen
Frivillighetsprisen består et kunstdiplom laget av kunstneren Liv Solberg Andersen og en gavesjekk på 10.000 kroner. Etter at kommunen vedtok å innføre prisen, var det sjette gangen den ble utdelt. Tidligere års prisvinnere er Jenny og Raymond Hammeren, Titti Øvereng – Rjukan Pensjonistforening, Jørgen og Kolbjørn Sando – Rjukan Speidergruppe, Tommy Storøygard – Rjukan Friidrett og Triatlon og Berit Melby – Atrå/Austbygde speidergruppe.

Artikkeltags