Tapte til lysmarsjen

Populært: Festival på Rjukanbanen med Storegut trakk folk. Men det ville vært flere hvis Rjukan Trubadurfestival ikke hadde kollidert med lysvandringa til Gaustatoppen, mener arrangørene.

Populært: Festival på Rjukanbanen med Storegut trakk folk. Men det ville vært flere hvis Rjukan Trubadurfestival ikke hadde kollidert med lysvandringa til Gaustatoppen, mener arrangørene.

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter vel blåst trubadurfestival, har Aud Verpe en bønn. – Vi håper lysmarsjen flyttes til en annen helg. Ellers er jeg redd en av oss må dø.

DEL

De merket det i år som i fjor. Når tusenvis av mennesker trekkes til Gaustatoppen, blir det heller tynt i rekkene på Rjukan Trubadurfestival.

Arrangørene telte 80 på toget til Mæl lørdag, og rundt 100 på dekket på Storegut der Helge Songe og David Lande var trekkplastre. Men både der og på fredagens konsert med Vidar Johnsen og lørdagens med Linda Kvam, var det plass til flere.

Et eventyr

– Hele helga var et musikalsk eventyr. Trubadurene holder en utrolig høy kvalitet, bare å bøye seg i støvet for dem. For meg er de det aller største, de kan godt stå aleine. Vidar Johnsen leverte på fredag og var virkelig på festival. Lørdag var konserten på ferja en suksess, og Linda Kvam er fantastisk. Men det var ikke veldig mye folk, synd, sier Aud Verpe.

Hun fastslår at det er ikke plass til flere store arrangementer samtidig på Rjukan.

- Genial marsj

– Vi har kollidert med lysmarsjen de siste to åra. Folk går jo ikke ut fredagskvelden når de skal ut på lysvandring hele lørdagsnatta. Vi har henvendt oss til Visit Rjukan og Visit Telemark og arrangørene og bedt om dem ikke å ødelegge for vårt arrangement. Trubadurfestivalen er spikret til siste helga i august, det er det håpløst å forandre på. Nå håper vi lysmarsjen finner en annen dato, ellers må en av oss dø. Da blir det ikke 15 års jubileum på oss neste år.

Jeg har ikke noe i mot lysmarsjen, den er genial. Vi skal jo gjøre bygge hverandre opp, men to store ting på en gang går ikke. Så kan de ta en annen helg enn vår, blir jeg glad,

sier AudVerpe.


Artikkeltags