Står på for å holde veiene kjørbare

Snøen laver ned i Tinn, og Tinn kommune og NCC har det meste av materiell og mannskap ute nå. - Det er er heldigvis ikke vind, så vi skal klare å holde fjellovergangene åpne, melder prosjektleder Espen Faane NCC.

DEL

Ifølge Faane har trafikken på fylkesveiene har gått greit hittil.

- Vi har ikke fått noen klager, men bilistene må kjøre etter forholdene. Det er meldt ti.-tjue centimeter snø i løpet av dagen, men så skal det bli mildere. Vi kan ikke brøyte og strø samtidig., så det gjelder å kjøre forsiktig før vi får strødd og salta veiene, sier Faane. Han har tolv brøytebiler og annet redskap i arbeid nå, og de skal rekke over totalt 270 kilometer fylkesvei.

- Vi brøyter fra Krossen i Rauland til Buskerud grense ved Bolkesjø. I tillegg til Tinnsjøveien, har vi Gjøysdalbygda. Gauset og Øvrebygde, pluss Tessungdalen. Nå brøyter vi i ett over Imingen til Uvdal grense og over Råen til Tuddal og på rettlinja, vi klarer å holde fjellovergangene åpne så lenge det ikke er vind, opplyser Espen Faane.

Sykehusbakken har førsteprioritet for teknisk etat, og sideveiene må vente.

- Vi er ute med det vi har av redskap og mannskap, de har forskjellige roder, sier Ingeniør Per Løitgaard. I Birkelandsgate er Bjørn Skaret i sving med å rydde unna det første skikkelige snøfallet.

- Snøen kom brått i år, og dette blir mange timers arbeid. Det går greit, men folk kunne være flinkere til å parkere tettere inntil fortauene. Storgata for eksempel, er helt umulig å brøyte på dagtid, fastslår Skaret.Artikkeltags